arrow
profile_image
LenkaJeni
od 28. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tak tedy píšu recept na mé créme brulée. Nevím jak ho znáte vy, tady z ČR, já dávám recept na créme brulée z Francie.
Takže ten recept: 5 žloutků, 100g cukru, 50cl créme fraiche (přirovnala bych to k české smetaně, ale o hodně hustší, ale dnes se dá sehnat i v některých specializovaných obchodech u nás), 1 vanilkový lusk, třtinový cukr

1. v míse vyšleháme žloutky s cukrem, dokuď směs nezbělá. Potom přidáme vanilku a znovu šleháme
2. Přidáváme postupně créme fraiche a dobře mícháme. Naplníme do mističek, které pokládáme na vysoký plech a na plech nalejeme vodu zhruba do poloviny výšky těch mističek.
3. 1h30min pečeme na 130 stupňů ve vodní lázni. Créme brulée nesmí být tekuté. Pokuď i po té hodině a půl je stále trošku tekuté, je třeba jej nechat v troubě déle. Nic se mu nestane.
4. Necháme vychladnout cca 2 hodiny
5. Posypeme cukrem a hořákem jej necháme zkaramelizovat, aby vznikla krustička

Tak snad Vám, které se odvážíte, bude chutnat

arrow
profile_image
LenkaJeni
od 28. 2. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Taky jsem našla na internetu stránky zaměřené na créme brulée, ale recept mi příjde zbytečně složitý. Tady je odkaz http://cremebrulee.cz/recept-na-creme-brulee

arrow
profile_image
martinam
od 13. 11. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji CarollinCalico: nejnáročnější na přípravu byly pro mě věnečky

Pro mě taky a ještě jsem zkoušela minivětrníčky - a nejspíš naposled Je to děsná patlačka a pak se to sní ták rychle...

Složité recepty nemám ráda, žádné z těch co píše zakladatelka jsem nezkoušela a asi ani nebudu. U nás taky jede klasika - nejvíce ovocné koláče a ty jsou jednoduché a celkem rychlé (náhoda?)

arrow
profile_image
nk20
od 18. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

včera jsem dělala poprvé croquembouche a nejhorší pro mě bylo udělat ten karamel na slepování

arrow
profile_image
delilah1
od 2. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Reaguji na nk20:

Máš můj obdiv. Jak šlo odpalované těsto?

arrow
profile_image
nk20
od 18. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Těsta jsem se bála, protože jsem ho dělala poprvé, ale šlo to dobře a byla to rychlovka. Akorát ten karamel

arrow
profile_image
Sejkr
od 7. 6. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Na Velikonoce jsem pekla větrníky a asi taky naposled Časově to byl nářez a pak nervy, abych to dovezla poživatelné 200km daleko svým blízkým Chuťově byly fantastické a snědlo se vše (70ks).

1

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené