Tak tedy píšu recept na mé créme brulée. Nevím jak ho znáte vy, tady z ČR, já dávám recept na créme brulée z Francie.
Takže ten recept: 5 žloutků, 100g cukru, 50cl créme fraiche (přirovnala bych to k české smetaně, ale o hodně hustší, ale dnes se dá sehnat i v některých specializovaných obchodech u nás), 1 vanilkový lusk, třtinový cukr
1. v míse vyšleháme žloutky s cukrem, dokuď směs nezbělá. Potom přidáme vanilku a znovu šleháme
2. Přidáváme postupně créme fraiche a dobře mícháme. Naplníme do mističek, které pokládáme na vysoký plech a na plech nalejeme vodu zhruba do poloviny výšky těch mističek.
3. 1h30min pečeme na 130 stupňů ve vodní lázni. Créme brulée nesmí být tekuté. Pokuď i po té hodině a půl je stále trošku tekuté, je třeba jej nechat v troubě déle. Nic se mu nestane.
4. Necháme vychladnout cca 2 hodiny
5. Posypeme cukrem a hořákem jej necháme zkaramelizovat, aby vznikla krustička
Tak snad Vám, které se odvážíte, bude chutnat
Taky jsem našla na internetu stránky zaměřené na créme brulée, ale recept mi příjde zbytečně složitý. Tady je odkaz http://cremebrulee.cz/recept-na-creme-brulee
Cituji CarollinCalico: nejnáročnější na přípravu byly pro mě věnečky
Pro mě taky a ještě jsem zkoušela minivětrníčky - a nejspíš naposled Je to děsná patlačka a pak se to sní ták rychle...
Složité recepty nemám ráda, žádné z těch co píše zakladatelka jsem nezkoušela a asi ani nebudu. U nás taky jede klasika - nejvíce ovocné koláče a ty jsou jednoduché a celkem rychlé (náhoda?)
Těsta jsem se bála, protože jsem ho dělala poprvé, ale šlo to dobře a byla to rychlovka. Akorát ten karamel
Na Velikonoce jsem pekla větrníky a asi taky naposled Časově to byl nářez a pak nervy, abych to dovezla poživatelné 200km daleko svým blízkým Chuťově byly fantastické a snědlo se vše (70ks).
1
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.