pokud se zamrazí do hodiny po sklizni, tak si uchová většinu vitamínu
OŽe je čerstvá zdravější je omyl - podle výzkumů obsahuje mražená zelenina více vitamínů, než zelenina čerstvá, je-li správně zmrazena. A to proto, že je utržena a za čerstva zamražená. Kdežto zelenina "čerstvá" se válí někde na skladě, pak se povaluje na pultech v obchodě a nějaký čas stráví i v domácnosti. A vitamínky vesele mizí.
Neztrácí zelenina zmražením a následně rozmražením na hodnotě? (ztráta vitamínů atd) a je lepší zmrazit zeleninu po tepelné úpravě (na páře, dušení atd) nebo začerstva?
Já mrazím papriky, porek atd čerstvé, jen nakrájené a používám klidně ještě mražené do masa.Kořenovou zeleninu nastrouhám a když vařím polévku, tak si jen odloupnu.Naopak u rajčat mám lepší zkušenost s lehce podušenými, které používám na omáčky i pod maso.
Mražení je rozhodně šetrnější než zavařování.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.