endy
Mě mražená zelenina nepřijde tak špatná. Nejsem teda odborník, ale docela ji jím, hlavně v zimě si ji rozehřívám nebo peču s bramborami. Sušení a zmražování mi nepřijde špatné, konzervování a zavařování je horší.
framboise
jo já si ji taky někdy dám, ale normální čerstvou zeleninou bych ji asi fakt nenahrazovala, ale je to jen můj názor, nejsem odborník, takže fakt nevím
endy
Já ji jím celou dobu co není sezóna velkou porci k večeři, na svačinu kousek čerstvé. Teď co je sezóna (ale taky ne ještě zdaleka všeho) tak k večeři tak napůl a na svačinu čerstvou.
framboise
aha... no u mě je fakt, že já ty mražené směsi vůbec nemusím a jím hlavně mrkev, brokolici, někdy květák - to spařím ve vodě a přihodím k jídlu ... protože mi ty zamražené zeleninové směsi nechutnaj vůbec ale třeba některé značky jsou mňamkózní... ale ty mi přijdou zbytečně drahé ... jdu na to založit téma
Ahoj všichni... zrovna teď jsem s framboise diskutovala na téma, jestli je mražená zelenina stejně tak zdravá, jako třeba čerstvá (spařená či uvařená) zelenina... Co si o tom myslíte? Dáváte přednost čerstvé, mražené či dokonce konzerovované zelenině?
endy
Já k večeři si dávám z mraženého-různé směsy, ale i jednodruhové-hlavně hrášek; z čerstvého-mrkev, brokolici, saláty.
K svačině čerstvé papriky, rajčata, okurky, ředkvičky apod.
Mě mražená zelenina nepřijde tak špatná. Nejsem teda odborník, ale docela ji jím, hlavně v zimě si ji dělám. Sušení a zmražování mi nepřijde špatné, konzervování a zavařování mi přijde horší.
No já mám nejradši takové ty mražené zeleninové směsi, zrovna dneska jsem to měla k obědu, míchám to s kuskusem nebo s různýma nudlema...Ale myslím že nejzdravější je čerstvá zelenina
Já jsem někde slyšela názor, že v mražené zelenině, kterou koupíte v obchodě nejsou vůbec vitamíny... Takže osobně dávám přednost čerstvé zelenině, kterou krátce spařím a pak konzumuji Občas si dám i nějakou mraženou směs, ale hlavně protože mi třeba chutná ... o konzervách se ani nevyjadřuju tohle jím jen ve vyjímečných případech (ale tak mě napadá.... tuňák v konzervě? toho jím celkem často - tohle by bylo asi na jiné téma )
endy
A nejde to téma přenazvat něco jako "Způsoby uchovávání potravin-co je a není zdravé (mražení, sušení, konzervování, ..." To je moc dlouhý název, no ale nějak tak podobně.
.
Cituji endy: v mražené zelenině, kterou koupíte v obchodě nejsou vůbec vitamíny...
Kampak by zmizely?Ty se zruší dlouhým vařením.
A kdo nemá možnost si zeleninku vypěstovat na zahrádce, je lepší si koupit mraženou než nemít žádnou.
Taky dám v létě přednost salátům, nebo čerstvě nakrájené zelenině.Zmrazenou směs tepelně upravuju, třeba orestováním na cibulce a na kapce olivového oleje, přidám nějaké koření, k tomu pár brambor, zasypat sýrem a dobrota je na světě...no já vím, to už je asi mimo téma
popravdě netuším, kam by zmizely ty vitamíny...... jen opakuji, co jsem slyšela od mámy, která byla na kurzech o zdravé výživě a makrobiotice... proto je tady to téma, protože sama netuším
Zelenina je vynikající , čerstvá je samozřejmě nejzdravější a mražená je praktičtější třeba v zimních obdobích když neseženete tu zprávnou čerstvou.
To je jasný, že je lepší zelenina čerstvá. To se ani nikdo nemusí ptát třeba když mám zeleninouvou polívku s mraženou zeleninou, tak je to úplně o něčem jiném, když si tam dám čerstvou a vůbec všechny jídla. I ta chuť, barva je jiná..já třeba nemusím mraženou mrkev, hrášek a tak..ale taky to používám, vaření je rychlejší asi i levnější..
Myslím, že pokud nemáte možnost mít opravdu čerstvou zeleninu ze zahrádky, je mražená dobrá volba. A určitě je to lepší než koupit "čerstvou", která je leckdy hodně unavená . Navíc komu by se chtělo si chystat trochu hrášku, trochu mrkvičky, trochu květáku ... ?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.