Cituji katherin: a když mi to vyprávěl co s tim jídlem všechno dělaj.. no síla
no, ono tohle lze použít skoro všude, bohužel....i v restauracích by člověk čuměl, čeho jsou schopni
Helena
v tom problém nevidim, hranolky staré 15 minut by mě opravdu netrápily spíš jde o to, že se třeba olej nemění každý den, ale jen jednou do týdne.. nebo ty ovocný tašky pokud se neprodají tak se strčí zpátky do mrazáku a druhý den se ZNOVU pak strčí do oleje a prodávají se. Tyhle informace mi potvrdilo hned několik lidí co tam pracovalao a teď se mekáči vyhýbají velkým obloukem
Miabella
to je taky fakt ale s takovym extrémem jako je mekáč jsem se zatim díky bohu nesetkala
Cituji Miabella: no, ono tohle lze použít skoro všude, bohužel....i v restauracích by člověk čuměl, čeho jsou schopni
Přesně tak. toto neberu jako argument. Kdyby člověk věděl a připouštel si co všecko ohledně restaurací a potr. fabrik, nepozřel by nic kromě jahod a salátku z vlastní zahrádky
katherin
asi jsi nebyla ve všech kuchyních.... ne, jasně. Já jsem v jedné kuchyni kdysi dělala ( v zahraničí) a to,co uvádíš výše je věc naprosto běžná. Pamatuju, že jsme třeba omyly maso pod vodou od omáčky, u které jsme se spletli, dali znova na gril a poté přelili tou správnou omáčkou, hranolky běžně ohřívané opět v oleji a i horší věci jsme dělali. Ale když jdu do restaurace,tak nad tím nepřemýšlím, jinak bych se asi nikde nenajedla.
Já teda na Mekáči taky ujíždím, prostě mi to hrozně chutná. Ale jelikož to mám k nejbližšímu asi 50km takže jen když jedem okolo. Extra kvůli žranici bych tam nejela. Manžel se vrátil minulý týden ve dvě v noci domu ze služebky a přivezl mi Mc country, myslíte, že jsem odolala? Radši jsem ho snědla hned, ráno už by za moc nestál.
škoda, že firma, co funguje v Plzni, není po celé ČR - Bigg burger. Když už něco nezdravého na tento styl, tak věci od nich. Tam aspoň dají maso a ne napodobeninu masa. Teď si tam o víkendu byla kamarádka koupit zmrzlinu, šla jsem s ní. No, spustil se mi takový kašel, jak to tam smrdělo přepaleným olejem, vedro k zalknutí, že jsem šla ven. Byl to MC u Edenu.
Miabella
Nejen restaurace - v krámě ti starší salám namočí do octa a drhnou kartáčkem na ruce, aby z něj dali takový ten sliz a pak si deš a klidně si ho koupíš. Nejsou to jen malé krámky, kde jsem tohle poznala, ale i supermarkety.
Tak jsem se dnes podívala na výše zmíněný film SUPER SIZE ME a můžu říct že skvělý. Velice zajímavý a skvěle probrána celková problematika obezity a celkově McDonaldu....
Já jsem v mekáči měla pár jejich burgerů, kuřecí kousky, hranolky a tak podobně a vždycky to pro mě byl otřesný zážitek... Vůbec mi to nechutná, takže sem vzhledem k finanční stránce byla vždycky tak akorát naštvaná... Ale s přítelem tam jezdíme na zmrzlinu s polevou a já na jejich zahradní salát, tak 2x do měsíce.
Rozhodně nejsem posedlá zdravou výživou nebo tak něco, prostě to jen není můj šálek kávy. Ale zase ujíždím na kuřeti z KFC...
No tak mě od nich nechutná vůbec nic. Jak někdo může jíst sladkou housku s kusem zelí a hromadou kečupu a hořcice s rozemletými zbytky masa kdoví odkud a ještě za to platit? Bych to možná jedla zadarmo, kdybych měla hlad Navíc se to u nás bere jako něco luxusního, děcka se za vysvědčení berou "do mekáče", probíhají tam oslavy narozenin... No nevím, nějak tento americký styl nemůžu překousnout. Nejvíc se mi mcdonald zhnusil, když jsem byla v Paříži. Do McDonaldu chodili buď jen turisti, nebo místní bezdomovci... Prostě pod úrověň. Ale ceny tam byly stejné jako tady, takže když někdo neměl moc peněz, tak kam jinam...
Cituji Pollinko: takže když někdo neměl moc peněz, tak kam jinam...
No mě to zrovna nepřijde nejlevnější. Za peníze co necháš v mekáči- a najíš se akorát by ses jinde najedla k prasknutí
Cituji Miabella: Ale když jdu do restaurace,tak nad tím nepřemýšlím, jinak bych se asi nikde nenajedla.
Přesně, McDonald je ještě v pohodě. V normálních restauracích je to s hygienou mnohem horší, kontroly nechodí, oleje nikdo moc nemění a spoustu jiných věcí, však to znáte...
Jinak už dlouho jím zdravě, ale vyjímečně si dám FishBurger nebo ChickenBurger. Výhodou toho rybího je, že vám ho vždy dělají čerstvý, protože si ho dává opravdu málo lidí. Myslím, že vyjímečně by si měl člověk dopřát i nějaký dietní hříšek podle své chuti Ale je jasné, že každému McDonald nechutná...
Mekáč já prostě můžu, ty jejich houstičky mi přijdou moc dobrý a vždycky se na ně těším Jinak taky čoko shake a v horkých letních dnech zmrzka McSundae s jahodama.. Jen mi u ní vadí její cena cca 35 Kč, když v USA patří do dollar menu a stojí 1 dollar a navíc k tomu dávaj pytlíček oříšků na posypání.. s tím, by se tu trochu mohli polepšit
Cituji lentilkah: No mě to zrovna nepřijde nejlevnější. Za peníze co necháš v mekáči- a najíš se akorát by ses jinde najedla k prasknutí
No já myslela právě v té Paříži. Tam je docela problém se levně najíst.
Cituji Kamishka: Jen mi u ní vadí její cena cca 35 Kč, když v USA patří do dollar menu a stojí 1 dollar a navíc k tomu dávaj pytlíček oříšků na posypání.. s tím, by se tu trochu mohli polepšit
Ono tak celkově ty ceny u nás a v us se liší, když jsem byla v Kanadě nedal se třeba srovnat Mc chicken s tím našim, tam bylo pořádne kuřecí maso, taštička se dostávala zdarma ke každému menu atd...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.