Ahoj holky, chystám se na svůj první dort potažený marcipánem. Marcipán chci dělat podle tohoto návodu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50094 jak jsem našla tady na omlázku. Ale teď jak na ten vnitřek Chtěla bych kakaový piškot s oříškovým krémem. Máte některá nějaký dobrý recept pls?
Popř. jesltli můžete poradit, jestli se pak ještě musí dort potřít něčím před položením marcipánu (něco sem tu četla, ale nevím, zda to jde i na piškotový).
Předem děkuji, snad se mi povede
ten marcipán je moc dobrý, taky dělám ze sušeného mléka, někdo to dělá dost divně myslím, že s vajíčkem. Akorát nedávám ten kukuřičný sirup, dávám olej nebo máslo.
Na vnitřek nevím, ale taťka má narozky, tak by to nebylo špatné, dej vědět jak se to povedlo a opíšu si recept. Kdy ho budeš dělat?
a možná mě tak napadlo, že by se na to hodil krém s kondenzovaného karamelového mléka, ten je mňam, ale dost sladký
Na svatba.cz máš velice podrobný návod na marcipánový dort včetně všech postupů.
A musím říct, že mandle jsou mandle, marshmalownama by mě nikdo neoblafnul
panda08: jestli můžu poprosit ten recept do SZ? Díky
Jaanaa22: chtěla bych ve čtvrtek, ale uvidím, jak to vyjde
Jinak holky, už několik let kupujeme dorty od cukráře, každý kdo ochutnal tak říkal, že je to nejlepší dort, co kdy jedl Ani drahé to nemá, ale popravdě, taky bych si ho chtěla zkusit někdy splácnout doma - chuťově určitě tak výborný nebude, tak snad aspoň trochu hezký na pohled Je mi blbý se ho ptát na recept.. :/ to by mi asi ani nedal :/
Pro inpiraci: www.sladkemameni.cz
snad to tu můžu doporučit, nikde jsem nenašla tolik vychytávek co se týče dortů, krému a marcipánu jako na dortomanie cz. Je tam opravdu přehledně a je tam spousty rad a vychytávek
krémů máš spousty já mám nejoblíbenější tři vanilkový pudung uvařit do vychladlého zašlehat máslo a pak si dochutíš podle sebe. Nebo svaříš šlehandu s cukrem vyšleháš máslo přiliješ šlehandu a pak zase vyšleháš. Anebo bílkový krém a máslo. A nebo klasika vejce ve vodní páře a máslo. Záleží na tobě co si vybereš
Nebyl by receptík na krém BEZ MÁSLA? Máslo se objevuje v každém krému a já ty másláče prostě nepapám.
Tak jsem dneska byla nakupovat na dort a nikde sem nesehnala glukozu ani kukuřičný sirup, tak sem tam všechno nechala a nasraně odešla domů Musím mrknout někde ještě o víkendu...
Glukóza se prodává jen v cukrářských potřebách, nevím odkud jsi, například v Praze a v Brně je kamenný obchod, ale většinou e-shopy. Kukuřičný sirup se dá sehnat v prodejnách zdravé výživy, pokud neseženeš kukuřičný, stačí pšeničný (taky ve ZV). V nejhorším případě stačí med
Jinak co se týče krému bez másla, nejraději dělám šlehačku s jogurtem nebo tvarohem. Do misky si dám 250ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky, 1 lžíci moučkového cukru a půl panáku ledové vody. Vyšlehám do tuha. Když je šlehačka tuhá, vmíchám 1 malý kelímek jogurtu Hollandia, klidně i s příchutí a znovu trochu prošlehám.
Jen pozor, šlehačkové krémy nesmí jít pod marcipán, takže pokud budeš plnit krém náplní, která obsahuje šlehačku, musíš dort potom potřít máslovým krémem. Nahradit se dá taky marmeládou nebo nutelou
Reaguji na Jenulinka:
Když jsem dělala marcipánový dort, tak na mezi piškot jsem dala pařížský krém, protože máslový taky nemám ráda. Svaříš 3 šlehačky a 3 čokolády na vaření a necháš do dalšího dne vychladit a pak to na nejvyšší otáčky vyšleháš. Vznikne hoooodně hutný krém. Jen se nehodí prý pod marcipán, tak tam jem dala puding vyšlehaný s máslem. Ale stačí opravdu trochu, nešel ani cítit.
Reaguji na Vercam: ahoj budu dělat prvně dort,chci se pokusit o nějaký ten potahovaný,pro nevlastní dcerunku,potahovací hmoty jsem tu nastudovala a asi jsem se rozhodla použít koupenou,ale nevím moc jakou tu nápln použít,nemáme rádi takovéty ty máslové krémy,tak jestli bych vás mohla poprosit o nějaké tvarohové,nebo pudinkové náplně do dortů?četla jsem to tu,ale ty náplně jsou tu psané jen tak jako pudink vyšlehat s máslem...potřebovala by jsem to trošku konkrétněji...vařit umím myslím celkem dobře,alespon to okoli tvrdí a nestězuje si,ale sladké v tom trochu pokulhávám...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.