Ahoj holky, znáte omáčku Maggi nápady zapečené kuře & žampiony? můj přítel jí hrozně miluje, akorát nejsem zcela přesvědčená o tom, že je to tak úplně zdravé, jak říkají v reklamách....Několikrát jsem se snažila připravit si ji doma z volně dostupných ingrediencí a přesto se nedaří nevíte jak toho docílit?
Zdravý to samozřejmě není, je to samá sůl. Já ti doporučuju podlívat kuře vývarem místo vodou a žampiony předtím, než je přidáš ke kuřeti, opéct na pánvi na másle, zvýrazní se jejich chuť.
tak ono se to nepodlévá, ale zapéká. Zdravé to není, já zkusila vyměnit šlehačku za zakysanou a vysledek byl stejnej.
tuhle omáčku mám moc ráda, dělám si ji ke špagetám bez kuřete. Jestli si to nepletu s jinou tak bych řekla že jde o sušený sýr + žampiony
Cituji Jaanaa22: bych řekla že jde o sušený sýr + žampiony
Myslím, že jsi opomněla hromadu soli a dochucovací látky, to je v tom ten hnus, kvůli kterýmu stojí za to vařit doopravdy. Pídila jsem se na netu po složení, ale našla jsem jen základní sýrovou omáčku, tak přikládám pro představu:
ztužený rostlinný tuk, prášková náhrada smetany (ztužený rostlinný tuk, mléčné bílkoviny), sušený sýrový prášek 18,3 % (přírodní sýry, sušená syrovátka, emulgátor: fosforečnany sodné), modifikovaný kukuřičný škrob, pšeničná mouka, jodidovaná jedlá sůl, sušené odtučněné mléko, kvasničný extrakt, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli 5´- ribonukleotidů), aromata, rostlinný bílkovinný hydrolyzát (na bázi lepku), sušený česnekový prášek, kyselina citrónová, extrakt koření, maltodextrin, barvivo (riboflavin).
A takto získáš žampiony maximálně výrazné chuti (dle Julie Child):
Příprava žampionů: Žampiony pokrájíme podle vlastního vkusu, například na čtvrtky včetně nožičky. Na pánvi zahřejeme přepuštěné máslo a olej na velmi vysokou teplotu (začíná jemně kouřit) a přidáme žampiony. Je důležité, aby hub na pánvi nebylo moc, protože by se pouze dusily v páře a rozhodně by nezhnědly tak, jak potřebujeme. Také je důležité, aby houby byly zcela suché (což platí o veškerém smažení na malém množství tuku - sotýrování). Dostatečně opečené houby můžeme dát stranou pro pozdější použití. Celý proces by měl zabrat tak 6 až 8 minut.
Pak přilej smetanu, smíchej a to dávej teprve zapéct s kuřetem, sýr až na posledních pár minut.
AdaZBrna
jojo, a už jen kvůli jedinému dochucovadlu doma NIKDY nezískáte nic chuťově podobné. můžete vyrobit mňamky, ale chutnat jako cokoli v sáčku nebudou. myslím, že hlavně jde o glutamát sodný, který dává jídlu takovou...dobrou, závislost vzbuzující chuť, ale doma je nenapodobitelný.
je to jako byste chtěli vyrobit doma něco podobné řezu z cukrárny. jejich šlehočkovočokoládové jsou skvělé, ale nenapodobitelné, neb používají zvláštní směsi. (milion éček, v cukrářství jsem trochu vyrostla..)
tak zdravé to asi nebude, ale pro studenty, kteří nemají čas vyvářet - ideální. také ji s přítelem máme moc rádi. lepší než věčné "kuře na paprice"
imoen
Cituji imoen: myslím, že tvůj recept zkusím
Inspirovala jsem se filmem Julie and Julia (proto píšu, že je to podle Julie Child), který vřele doporučuju. Uvidíte tam přípravu toho jídla a taky se pobavíte díky úžasné Meryl Streep.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.