Existuje mnoho receptů, jak připravit lasagne. Který Vám nejvíce chutná? Máte nějaký vlastní recept? Nám nejvíce chutnají s mletým masem, nebo se špenátem a žampiony.
Lasagne s mletým masem:
mleté maso (vepřové 60% a hovězí 40%) cca 500g
krabička drcených rajčat (polpa), pšeničná mouka (granulovaná sv. jíška),
sýry: mozarela, cihla, niva, sůl, cibule, cukr, česnek, bazalka
směs na bešamelovou omáčku:
mléko, mouka, tuk, smetana, vejce, sůl, býlý pepř, granulovaná jíška
Mleté maso osmahneme na pánvi, přidáme cibulku a dusíme do měkka. Přidáme koření a cca 700ml vody. Promícháme a vaříme cca 3 minuty mírným varem.
Smícháme směs na bešamel omáčku, a přidáme cca 400 ml vody. Za občasného míchání vaříme 5 minut.
Zapékací misku podmažeme bašamelem, pak střídavě vkládáme vrstvy lasagní, mletého masa, nastrouhaného sýra a bešamel omáčky...
Zapékáme v rozehřáté troubě cca 200 stupňů C (v MW kombinace grilu a mikrovln) dokud není vrchní vrstva nahnědlá... Před podáváním necháme cca 15 minut vychladnout.
Lasagne se sýrem, špenátem a houbami:
1kg listoého špenátu
500g žampionů
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
200g sýra (cihla, niva, mozzarela)
Příprava bešamelové omáčky viz výše.
Připravíme si špenát (nejlépe listový sekaný), uvaříme jej, přidáme česnek, smetanu, trochu nivy a zahustíme. Ochutíme solí a pepřem...
Na pánvi orestujeme najemno nakrájené žampiony "do sucha".
Zbytek přípravy je jako v předešlém receptu.
Podobně jako ty, jenom s tím rozdílem, že většinou dělám bez masa .. místo nivi používám parmezán v komnaci s mozzarelou ..
Rajčatovou směs dělám půl na půl - spařená a odcezená rajčata + jeden malý protlak - chuť je výraznější.
a když jsou k dispozici čerstvé bylinky, tak klidně dávám i řeřechu, pažitku nebo podobné bylinky.
swist
opět děláš chutě?Tak si dám něco zdravého a půjdu spát a o lasagních si nechám zdát
Jo a jinak,já lasagně jen do sebe cpu,ale nikdy jsem je nedělala.
Kdykoli jsem jedl lasagne, zdály se mi ty těstoviny rozvařené až rozpatlané. To má tak být? Žádné al dente? Nebo jsem měl jenom smůlu a ti kuchaři neznali fintu co znáte vy a nedokázali zabránit tomu, aby se těstoviny při zapékání nerozvařily (nebo nerozdusily nebo co) z těch vodu obsahujících rajčat a spol.?
Chtěl bych lasagne zkusit sám, ale výsledky co jsem měl možnost ochutnat, mě zatím odrazují...
Taky miluju lasagne, jedla jsem se už ve spourě restaurací, ale nikdy mi tak nechutnaly jako když jsem je vařila sama. Koupila jsem si od Vitany takovou krabičku: lasagne se sýrovou omáčku a kuřecím masem a udělala jsem je podle receptu na zadní straně, není to žádný polotovar. V balíčku jsou jenom plátky těstoviny a prášek se sýrovou omáčkou. Přidává se tam dost surovin, ale výsledek stojí fakt zato. "Rozvařené" nebyly ani trochu. Mňamka
bešamel dělám jen tuk, mouka, - udělám jíšku - a zalijuji jenom mlékem, trochu osolím, opepřím a hlavně přidám muškát - celkově to má hustotu jako krupicová kaše těsto na palačinky - spíč maličko hustší
náplň s masem dělám jenom mleté hovězí a dávám tam rajčata sterilizovaná z plechovky, přidám koření provensálské, trochu červené papriky, bazalku - dle chuti
jinak prokládám nevařené lazaně, bešamel, maso nebo jinou sněs, strouhaný sýr a končím sýrem
co se konzistence těstovin - lazaní týče, je to tím, jak moc se dává bešamelu, protože ty těstoviny měknou právě z toho mléka nebo té vody, která v tom bešamelu je a z té vody, která je v směsi /maso nebo zelenina nebo houby . . . . /
Cituji matadi: co se konzistence těstovin - lazaní týče, je to tím, jak moc se dává bešamelu, protože ty těstoviny měknou právě z toho mléka nebo té vody, která v tom bešamelu je a z té vody, která je v směsi /maso nebo zelenina nebo houby
Taky používám nevařené lasagne a s konzistencí nemám problém - podle mne jsou v restauracích rozblemcané proto, že jsou připravovány dlouho dopředu... To se mi doma nestává, že by vydrželi tak dlouho, aby byli rozměklé...
Cituji Lukáš Vodička: Chtěl bych lasagne zkusit sám, ale výsledky co jsem měl možnost ochutnat, mě zatím odrazují...
Mně se stává, že někde něco ochutnám a bleskne mi v hlavě - to by šlo udělat lépe... No a většinou jde. V Itálii jdou koupit i chlazené lasagne (těstoviny) a s nimi je to jídlo o mnoho lepší. Ale s těmi sušenými, co se nemusí vařit, mám také dobré výsledky...
kupuji chlalzené lasagne v TESCU, které se předem nevaří. Takže připravím masovou směs, chutný bešamel předem. Do mísy klasicky naskládám na střídačku všechny ingredience a jen necham zapect. Moje polovička zbožňuje tyto lasagne a hlavně studené.
Já je prokládám 2 omáčkami - rajčatová a sýrová
Rajčatová:
rajský protlak(trochu ho naředíme a dochutíme aby nebyl kyselý) cibule, mleté maso(nebo šunka), oregáno, bazalka a česnek.
Cibuli, maso a česnek orestujeme na olivovém oleji a pak přidáme protlak a dochutíme.
Sýrová
-připravuji zastudena
- sýr(parmazán popř. eidam), smetana na vaření, pepř, můžeme ale nemusíme 1 vejce
Předvařené lasagne prokládám těmito omáčkami, nahoru dáme už jen sýrovou a posypeme ještě sýrem a dáme zapést asi na 20min do trouby.
Nám nejvíce chutnají tyto lasagne: Těstoviny kupuji Panzani, co se nemusí vařit.
Omáčka: Nastrouhám mrkev - nahrubo, zpěním na troše másla cibuli, jak zesklovatí přidám nastrouhanou mrkev, trochu osmahnu a vložím mleté maso (nejčastěji používám mleté vepřové plecko nebo krůtí), okořením, většinou přímo směsí na italské těstoviny, dále do hrnce vliji loupaná rajčata z plechovky i se šťávou a celé to vařím cca půl hodiny.
Bešamel: máslo, mouka, půl litru mléka, provensálské koření (hodně, aby měl chuť).
Do nevymazaného teflonového pekáčku vrstvím lasagne, omáčka,lasagne,bešamel a končím strouhaným eidamem s trochou parmazánu. Peču cca půl hoďky v 180stupňové troubě.
Já vrstvím kuřecí maso s bešamelem a čerstvý špenát smíchaný s cibulí a trochou smetany...na poslední vrstvu lasagní dávám plátkový sýr
Cituji cucumber: Koupila jsem si od Vitany takovou krabičku: lasagne se sýrovou omáčku a kuřecím masem a udělala jsem je podle receptu na zadní straně, není to žádný polotovar. V balíčku jsou jenom plátky těstoviny a prášek se sýrovou omáčkou.
tak tohle je přeci polotovar, když ti připraví omáčku, kterou jen zaliješ smetanou. No to nemění nic na tom, že to může být dobré.
Dělám je přesně jako Matadi. Kupuji lasagne Panzani, nevařené a s konzistencí nemám problema
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.