Ahoj, dneska jsem dělala langoše, ale při smažení se strašně nafukovaly a propékaly se pak nerovnoměrně, někde byly připálený, někdě úplně bílý, nevítě někdo, čím by to mohlo být a jak na to, aby se tak strašně nenafukovaly?Těsto jsem dělala z mouky, mléka, droždí, zakysané smetany, 1 vejce a sůl a cukr....
Moc droždí možná anebo jsi je smažila na nízké vrstvě oleje ? Langoše mají plavat - ale co jsem viděla kdysi ve stáncích, tak se jim to taky nafukovalo ...
Reaguji na Ejdrien:
Dala jsem 1/2 kostky droždí na půl kila mouky, myslíš, že je to moc?
Reaguji na pampalatrala:
Tak to není určitě moc
Ale mohlo to byt aj jak psala dadabus olejem. Langoše musia plavat a poriadne
Kamarádka má bistro a langoše tam dělá jako o závod, minule jsem jí sledovala a vždycky ho položila na olej a po chvíli ho dvěma naběračkama zmáčkla, jakoby vyfoukla. Když jsem se ptala proč to dělá, tak odpověď zněla, že když to neudělá, je vevnitř syrový a na povrchu připeklý
Reaguji na Ejdrien:
Hm, to bude možná tím olejem, děkuji holky, když už jsem to téma založila, tak jaké děláte na langoše těsto?a nebo jestli máte některé zajímavé tipy a triky co se týká langošů
Reaguji na kimiček: taky zajímavý, taky jsem se je snažila vyfoukávat, ale nějak se mi to nedařilo
Reaguji na pampalatrala:
Já jsem jednou nebo dvakrát dělala z toho kupovaného těsta v sáčku, jakž takž se i podařili - ale na Albánce ze stánku opravdu nemám To chce praxi, pěkně to těsto vytáhnout - a na čerstvém vzduchu mi to i víc chutná a nemusím celý večer větrat ten olej z kuchyně
Cituji dadabus: nemusím celý večer větrat ten olej z kuchyně
To jsem taky větrala celý večer, no, už dlouho je zase dělat nebudu
Cituji Holy: propíchat třeba vidličkou
nakonec jsem propíchávala vařečkama...pak přišel přítel a řekl, proč ty langoše nejsou nafouklý, fakt na ránu, ale je fakt, že u stánků je mají nafoukaný, to by mě zajímalo jak to dělají, protože když jsem nechala nafouklý, byly někdě spálený a někde nedodělaný...
Nejlepší jsou ze stánku /i když ten jejich olej/. Jednou za čas to přežiju a dopřeju si pořádně mastný, nafouklý langoš z nějakého rychlého občerstvení. Jdu podle vůně Doma bych je nedělala, moc pracné a výsledek? Sníš jeden a máš dost....A druhý den už dobré nebudou....Nevyplatí se kuchtit doma, pokud tam nemáš rotu chlapů, většina lidí se zasytí po jediném mastném kousku
mám vyzkoušeno toto těsto a je super: 200 ml mléka, 300g hladké mouky, 1/2 kostky droždí, špetka soli a cukru.
Chci se zeptat:zkoušel někdo dělat langoše místo smažení v troubě?Vím že hodně lidí třeba místo smažení peče karbanátky nebo bramboráky,dokonce i řízky,tak mě napadlo jestli se tak dají udělat i langoše,co myslíte?
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.