Občas taky dostanu křeče do břicha, obzvlášť, když ji jím pozdě večer. Aby mi nebylo tak blbě, tak se jí snažím zajíst třeba dvěmi lžícemi cottage cheese, plátky sýra nebo šunky. A docela to funguje.
Cituji zuzankaa: tak to je normálne, niektorí ludia su proste citlivi a zelenina obsahuje vela vlákniny a niektorých ludi z nej naduva.
přesně tak, není to nic neobvyklého. Hodně "alternativ" syrovou zeleninu obzvlášť večer nedoporučuje vůbec (např. makrobiotici) protože je hůř stravitelná, někoho nadýmá (třeba paprika). Je taky "studená", ochlazuje organismus, já na podzim-zimu-jaro nejsem schopná syrovou zeleninu konzumovat. Jako holky přede mnou doporučuju zeleninu osmahnout na pánvi nebo udělat lehce v páře, dát do trouby (výborná je směs cibule, červené řepy, mrkve, papriky, lehce pokapaná oliv. olejem, sůl, bazalka a oregano). Známý dává na chvilku papriku do mikrovlnky - právě aby byla lépe stravitelná a nenadýmala - to jsem ale nezkoušela.
já to mám hlavně po tvrdé zeleníně..kedluben, ředkve...takže večer pouze lehce spařenou zeleninku s nějakým proteinem...kuře, ryba
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.