Cituji markissek: sádlo není z těch 'zdravých' tuků
Jak které. Třeba kvalitní vepřové sádlo je poměrně vhodné. Nebo i husí.
a ani ten kokosový olej není tak špatný pokud je správně připraven. Obsahuje hodně hodně mastných kyselin se středním řetězcem které se dobře metabolizují.
Holky,to jsem z toho jelen.Někdo říká,že je nezdravý,pak zase že je zdravý Nicméně já ho používám hlavně na tělo a občas ho přidám do bábovky nebo na palačinky.Našla jsem na netu stránky o kokosáči a tam mě teda docela přesvědčili,že zase tak nezdravý nebude
http://www.biokokosovyolej.cz/
Cituji Mirabillis.1: Někdo říká,že je nezdravý,pak zase že je zdravý
Já myslím, že pokud se tím necpeš furt, tak je to v pohodě.
Cituji blackberry: Já myslím, že pokud se tím necpeš furt, tak je to v pohodě
Přesně tak A navíc je multifunkční
Mě se moc líbí olej od Aurovilu. Tady je hezká recenze -
Kupovala jsem ho v eshopu homespa.cz
Holky, kokosový olej je skvělý - používám ho - na pokožku, na vlasy, do jídla. Je mi šumák, co dokazuje nějaká studie, on je prostě skvělý !
dávám si každý den lžičku kokosového oleje, znamená to, že se pomalu zabíjím? že se mi to někde ukládá?
pomohlo mi to při opakovaných kvasinkách a zánětech močáku .... tak váhám jestli pokračovat dál, abych si neublížila
Zdravím, nedá mi to, abych nenapsala pár řádků. Nezdravost kokosovového oleje byla vyvrácena..už mnoho výzkumů potvrdilo, že to není pravda. Tento blud má kořeny někdy v 50. letech minulého století, bohužel ne všichni jsou dostatečně aktualizováni - důkaz: i v materiálech třeba Harvardu to stále najdete. ALE: už se ví, že kokososový olej má hodně přínosů a málo záporů, bohužel téma cholesterol je složité samo o sobě, ale přímý vliv nasycených mastných kyselin v koko oleji byl vyvrácen, ale třeba jeho antibakteriální účinek je potvrzený, likviduje kvasinky a tak dále
Velkým kladem je právě stabilita při vysokých teplotách - obzvlášť rafinovaný kokosový olej vydrží opravdu hodně, aniž by v něm vznikaly škodliviny a aniž by se ničilo to prospěšné v něm obsažené. Olivový olej je super, ale je oproti němu nestabilní, mnohem rychleji se kazí a hlavně při vyšších teplotách se zničí to dobré v něm. Extra panenský může už při 160 stupních vytvářet škodliviny. A právě toto je to nejhorší spojené s používáním oleje.Takže použití na syrovo a nebo na nižší teploty. A opatrně při nákupu, protože už může být zkažený!
Kokosový olej můžete použít do čehokoliv, pokud je rafinovaný (panenský je lepší ale rafinovaný má stále ty prospěšné kyseliny), tak úplně kamkoliv, protože neruší kokosová chuť a snese vyšší teplotu. Panenský má hodně příjemnou chuť, já ho dávám do smoothies, do vločkových snídaní a tak dál.
Hodně ho používáme v našich receptech, můžete mrknout na www.dify.cz, a chystáme nějaký podrobný článek vycházející z nových a nezaujatých výzkumů. Tady btw je hodně velký problém, protože na špatné reputaci koko oleje se zásadně podepsali US lobbisti - prostě pro americké pěstitele byl kokos konkurencí, takže se ho snažili pošpinit a šli až v americkým státním organizacím
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.