Loulie88
Přesně ty samé miluju!
Tvarohové koblížky
Ingredience
250 g měkkého tvarohu, 250 g hladké mouky, 4 celá vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 6 polévkových lžic mléka, 4 polévkové lžíce rumu, tuk na smažení, moučkový cukr na obalení
Postup
Suroviny zpracujeme vařečkou v míse v hladké těsto. Lžící ukrajejeme kousky a vhazujeme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova a ještě teplé obalujeme v cukru.
http://www.mamincinyrecepty.cz/sladka-jidla/tvaroh ove-koblizky
Antonie
Moc, moc děkuji!! Něco takového jsem hledala. Ale stejně mám dotaz...když to budu smažit,friťák nemám, tak musí to být ponořené v oleji?
Rychlé kobližky: 250g polohrubé mouky, 2 vejce, 2 lžíce moučkového cukru, nepatrně soli, půl hrníčku mléka, 50g rozinek, 1 lžička vanilkového cukru, 1 sáček prdopeče (prášek do pečiva) olej na smažení. Vše smíchat. Kávovou lžičkou namáčenou ve studené vodě vykrajujeme z těsta kobližky a vkládáme do rozpíleného oleje a smažíme dozlatova. Je to opravdu rychlovka moc dobré s džemem a na to ještě šlehačka;o)
Paula01
Ano, musí být ponořené v oleji. Dej olej do malého kartrůlku a "nasázej" tam pět šest malých koblížků, jen tak vykrojených lžící, a jakmile zezlátnou po obou stranách, tak je vydnávej na talíř s ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Jinak rum v koblížcích samozřejmě způsobuje, aby během smažení nenasály tolik tuku.
Cituji Jaana: kolik z toho je koblížků?
Podle toho, jak velké je děláš, ale stačí malinké. Hádám tak 40 -50 kusů.
Cituji Jaana: nechápu jak je vykrajujete, kávová lžička je přec moc malá...nebo to mají byt jen takové kuličky drobné?
v receptu je kávová lžička, používám čajovou
Antonie
Tak jsem je dnes vyzkoušela. Chuťově velmi dobré!! Až na ty tvary ))!! Kuličky se mi fakt ze začátku nedařily tvořit tou lžičkou....
Antonie
včera jsem je zkoušela a jsou fak výborný tvary teda taky nic moc, ale nikomu to nevadilo
Také jsem je včera udělala. Za mě - trochu zklamání. Místo kobližků spíš placičky, i když v oleji vyskočí, po vyjmutí splasknou. Také sají poměrně hodně tuku, navzdory tomu rumu v těstě. Je to ale rychlé, to je zase nezanedbatelné plus. A krásně při pečení voní.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.