Reaguji na Adka:.: ...kouří jak sádroví ježci..
to mě teď položilo
sranda je, že když se tě někdo zeptá: "a kde bereš bílkoviny a vápník?" a ty nevysypeš z rukávu během 2 vteřin odpověď, tak to berou jako svoje malé vítězství a důkaz, že jako nejsi normální ... pak na tebe zapomenou a začnou se bavit, co jim doktor našel a jaké prášky berou
A to jsi tak brzy nejedla maso, že Ti nechutnalo nebo už tehdy kvůli zvířatům?
Nechutnalo mi to. Asi jsem si tehdy ještě nedokázala uvědomit "maso = mrtvé zvíře". Dnes už je to z obou důvodů
Cituji Bridgette: Nechutnalo mi to.
Ani mně ne, ale jedla jsem to ze zvyku, že to jedli všichni kolem, nebo, že když už to máma/babička uvařila, tak to sním, v menze nebylo z čeho vybírat....
Ale veganka už nejsi, viď? Já to chci vyzkoušet.
Já si kupuji biopotraviny, tak se u mě lidé soustředí spíše na vymlouvání tohoto než na vegetariánství.
Holky já jsem donedávna pila mléko a jedla mléčné výrobky s tím,že je to přirozené a zdravé.
Myslela jsem si,že krávy jsou od toho,aby dávali mléko,že to mléko produkují pouze tím,že snědí trávu!Teď se za to stydím,když vím,jakým způsobem se mléko získává a pít ho už opravdu nehodlám.
Maso nejím delší dobu,nikdy mi ani nechutnalo,museli mě nutit ho jíst.
Odjakživa miluji zvířata a nesnesu,aby nějaké trpělo-to je hlavní důvod k vegetariánství a veganství.
Dalším důvodem je,že se chci stravovat a žít zdravě.
Je smutné,kolik lidí si myslí,že maso,mléko(a mléčné výrobky) a vejce jsou potřebné k životu a velice zdravé.
Díky tomuto omylu je hromada nemocí a hlavně utrpení nevinných tvorů.
Cituji Bridgette: Nemám nervy na hlášky typu "umřeš, chybí ti bílkoviny, nebudeš moct mít děti, nejsi normální" a podobné hlody ti lidí neví o výživě absolutně nic. Vtipné na tom vždycky je, že se mě zeptají, kde teda beru vápník a bílkoviny (to jsou nejčastější otázky). A přitom nemají ani zbla o tom, jestli ONI mají vůbec dostatek vitamínů ve své stravě.
Od svých cca 4 let do teď (je mi 20) nejím maso. Problém je v tom, že bych ho chtěla jíst, ale prostě to nejde. Když si ho dám do pusy tak ho hned musím vyplivnout..je to asi blok v hlavě od malička. Je ale divné, že párky a salámy sním. Různé omáčky z masa taky. Jak mi ale dáte šunku, kuře, řízek nebo něco takovýho tak nic..ryby taky nejím, mléko a sýry zbožňuju! hold jsem asi divná a už to tak budu mít na celý život,ale nějak mi to nevadí
Reaguji na meberry:
Ve zdraví nám byla diskuze uzavřená, tak snad budeme moci pokračovat tady.
Pustila jses do té výroby mléka z bobů?
Cituji Adka: Ve zdraví nám byla diskuze uzavřená, tak snad budeme moci pokračovat tady
No doufám že nám to nezavřou i tady,přinejhorším si založíme nové téma
Cituji Adka: Pustila jses do té výroby mléka z bobů?
Mléko už je vyrobeno a chutná lépe,než kupovanéA myslím že je i zdravější než kupované(a taky vyjde mnohem levněji).
Sójové boby jsem neměla,tak je vyrobeno ze sójových vloček,vody a oslazeno troškou cukru.
A já už přemýšlím i nad domácím tofuPrý je mnohem lepší než kupované.
Cituji meberry: No doufám že nám to nezavřou i tady,přinejhorším si založíme nové téma
Cituji meberry: Mléko už je vyrobeno a chutná lépe,než kupované
Super, jsi šikovná!
A jak jsi ho udělala?
Cituji meberry: A já už přemýšlím i nad domácím tofu
Vyzkoušej a pak poreferuj.
Obojí bych pak zkusila také.
Cituji Adka: Super, jsi šikovná!
A jak jsi ho udělala?
Děkuji za pochvalu
Dělala jsem ho podle tohoto návodu:
Sójové mléko
200 g sušených sójových bobů, 2 l vody
Sójové boby namočíme přes noc do vody, ráno je propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s dvěma litry vody, necháme projít varem a po vychladnutí rozmixujeme v mixéru. Pak prolisujeme přes plátno. Zůstane nám sójové mléko a sójová drť, kterou můžeme využít při přípravě pomazánek.
Dělala jsem to jenom s tím rozdílem,že vloček jsem měla cca 150g,vody jsem dala zhruba 1,5 l(možná i míň),po projítí varem jsem to mixovala normálně horké a po prolisování jsem osladila cukrem
Cituji Adka: Vyzkoušej a pak poreferuj.
Mám to v plánu
Přidávám se Maso nejím už 14 let (od šestnácti) a naprosto bez jakýchkoli zdravotních následků (jak se nám "masotariánská" populace snaží vtlouct do hlavy)
Cituji Adka: Jediné z čeho mám obavy se vzdát jsou sýry - ty mám moc ráda. V bio obchodě jsem se ptala na ty veganské cheeesy a slečna říkala, že jí nechutnaly. Uvidím, asi s tím začnu pozvolna.
nejsem vegetariánka nebo veganka, ale mám ráda makrobiotickou stravu - občas a díky ní nejíme doma mléčné výrobky (sem tam si dám ovčí nebo kozí sýr). co se týká těch veganských sýrů - je to naprané růzýma éčkama, takže za mne ani náhodou.
Cituji Adka: Teď jsem četla velmi zajímavý článek, který mě donutil k zamyšlení, ve zkratce pojednával o tom, že člověk je jediný tvor, který v dospělosti pije mléko, navíc ještě jiného tvora.
to je pravda a neustále je nám vštěpováno tím, jak je to zdravé, přitom kolik lidí má na mléko alergii...
já mléko nikdy nepila - a v kuchyni při pečení ho nahradila ovesným, nebo mandlovou smetanou. Palačinky z ovesného mléka jsou výborné a puding z mandlové smetany, to je teprve žrádýlko
Reaguji na meberry:
Cituji Lucrezia: a v kuchyni při pečení ho nahradila ovesným, nebo mandlovou smetanou. Palačinky z ovesného mléka jsou výborné a puding z mandlové smetany, to je teprve žrádýlko
Holky, děkuji za super tipy! Vyzkouším.
Cituji meberry: Zůstane nám sójové mléko a sójová drť, kterou můžeme využít při přípravě pomazánek.
pokud pak to mléko svaříš s citronovou šťávou, tak se vysráží - přecedíš přes cedník a to co zůstane v cedníku proženeš mixérem a ochutíš nějakým sladidlem - javorový sirup, sirup agáve - tak ti vznikne výborný sladký krém - používá se třeba u makrobiotiky jako náhrada za sýr při přípravě tiramisu
Také by se ráda seznámila, bohužel jsem tu nová a nedovolí mi tu napsat pro ně jakoby neznámé slova. Je mi 26let. Ráda by s někým vyrazila na akci, povykládala si o našich starostech i radostech.. S okolím jsem na tom podobně.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.