Ahojte,
chystám se dnes udělat kakaový krém do cukroví. Na netu jsem našla jednoduchý recept,který mě zaujal : 100 g másla,30 g cukru a 20g kakaa. Máte s tím některá zkušenost? Myslíte ,že bude dobrý,když tam jsou prakticky jen tyhle tři suroviny? Nějaký obtížný se mi dělat nechce. Letos peču cukroví sama poprvé,takže nemám žádné zkušenosti.
Díky za rady.
Reaguji na Anetkaa: Díky a nevíš jestli je lepší použít cukr moučkový nebo krupici? Asi moučkový,že.
Reaguji na Consuela Banana Hammock: Jj,to mám v plánu.
Reaguji na Lucrezia: Takže,když naplním dnes tak se zkazí i když tam dám trochu rumu?
Reaguji na KillerCatA: Ahoj, já dělala podobný, jen bez kakaa, takže "máslový" a chutná to hnusně (prostě máslo s cukrem - nic dobrého). Nemyslím si, že to kakao to nějak zachrání.
Třeba ti tu poradí, některá, která ho dělala, ale za mě je na nic, vůbec nemá pěnu, není krémový, nic.
Mám ten nejjednodušší recept na čokoládový krém. Ušleháš nutelu(nebo jiný nugát krém) s máslem, poměr dle chuti. Chutná to moc dobře a konzistence je krémová oproti jen samotné husté nutele
Reaguji na chocolattecoffee: Aha,jsem ho chtěla dělat dneska a teď nevím jestli se do toho pouštět.
Nemáte ještě nějaká zkušenost? A taky jak to je s tou trvanlivostí, když přidám rum?Díky
Myslím že rum trvanlivost nezachání. Já dělám krémy taky s rumem a raději plním tak tři dny předem a ještě se potom snažím spotřebovat tohle cukroví co nejdřív, tj. do týdne. Potom se mi zdá, že se to tak nějak začne rozkládat a už mi to prostě nevoní... máslo "žlukne" a to nemám ráda. Když budeš dělat jen máslo, cukr, kakao, tak ve výsledku po ztuhnutí to bude dost tvrdé, vlastně jako máslo. Zkus tam dát trochu něčeho krémovějšího, buď ta nutela nebo kakaový puding (může být ten, co se nemusí vařit, nedělej ho přesně podle návodu, ale dej tam o polovinu méně tekutiny). Každopádně si nech máslo povolit, aby se snadno a dobře našlehalo (s cukrem) a teprve potom přidávej po lžících zchladlý puding nebo tu nutelu. Rum až úplně nakonec a pomalu zašlehávat po lžičkách. Kdyby se ti krém v nejhorším případě srazil, tak dej vařit do hrnce vodu a nad parou ten krém šlehej na střední rychlost tak dlouho, až se znovu spojí.
Cituji chocolattecoffee: Nemyslím si, že to kakao to nějak zachrání.
Kakao/tmavé hořké kakao Orion/ v kombinaci s moučkovým cukrem a máslem udělá takovou čokoládovou hmotu za mně jedlé,ale přidávám ještě mleté ořechy a rum.
pouvm tohle mslo
Reaguji na KillerCatA: ale s tou nutelou se to zkazí taky, furt je tam jen máslo, čili nic co to zakonzervuje. Já hodlám plnit cukroví až v sobotu a trvanlivějším krémem
svařím 1/8 l mléka se čtyřma lžícema mouky, vznikne hustá kaše, která se zašlehá do másla s nějakým sladidlem
nebo dělám pudinkový, uvařit tužší pudink z menšího množství mléka a zašlehat do toho máslo
dochucuju, kakaem, opraženýma ořechama, kokosem....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.