Reaguji na sartre: týjo ty seš fakt maniak na sladký koukám takových receptů i ted bych si něco dala mňam
A teď mě napadla ještě jedna zajímavost, Mrkvový koláč. Sice nesmíš tomu svému říkat z čeho to je, neb pro chlapy pokud to není maso, není to hodno jejich větší pozornosti, ale je to fakt super.
200 gr cukru krupice třít se 3 žloutkama, (nejlépe ručním šlehačem) až z toho bude taková pěna, pak budeš postupně přidávat 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody. Do vzniklé pěny vmíchat 250 gr jemně nastrouhané mrkve, pak 250 gr polohrubé mouky s 1 kypřícím práškem a nakonec ušlehat ze 3 bílků sníh, je to jednoduché, jen ty metly a ta nádoba an šlehání musí být naprosto čisté, ani kousínek tuku atp, a pomalu vyšlehat. Pak ten sníh jakoby zabalíš do toho těsta. Nemělo by se s tím nijak bouchat, ne míchat prudce, je spíše lepší jakoby ten sníh do toho těsta zabalovat. No a pak to nalejš na plech vyložený pečícím papírem a šup s tím do trouby na 180°c asi na 30 minut. Až to vychladne, udělej citronovou polevu: zhruba 250 gr moučkového cukru a vmíchávat citronovou šťávu, asi 2 lžíce? trošinku rumu, já už to dělám od oka, musí to mít takovou krémovou konzistenci. Ne moc řídké a ne moc husté. A tu polevu rozetřít na ten koláč a nechat ztuhnout. Byl to jeden z mých prvních koláčů, co jsem začala péct. Hned po štrůdlu a tom výše zmiňovaném jablečném bez pečení
Kdyby si se nakonec rozhodla pro nějaký, který jsem tady psala, klidně napiš, kdyby bylo něco nejasného. Ráda poradím. Ať máš u přítele úspěch. Znáš to, láska prochází žaludkem.
Já jdu raději spát, neb se mi začíná kroutit žaludek hladem, jak tady píšu o tom jídle.
já peču český buchty, když po příteli něco chci, může se po nich utlouct http://www.apetitonline.cz/recepty/1264-nejlepsi-k ynute-buchty.html
základem jsou čerstvý kvasnice, pak už není co zkazit. A když peču něco, co neznám, koukám vždycky sem http://ekucharka.net/recepty-filtr ,jsou tam videa, člověk pak ví, jak to má vypadat
Ten můj miluje všechno tvarohové, tak má moc rád tenhle tvarohový koláč s meruňkami. Není příliš sladký a je taky úžasně šťavnatý. Vezla jsem ho teď na oslavu a všichni mi ho chválili.
Jen tvarohu jsem dala dvakrát tolik a o polovinu víc mouky (přišlo mi to strašně málo). Jinak jsem postupovala přesně podle popisu a všechno to dobře vyšlo i když nejsem žádná zkušená pekařka.
Cituji Adretea: já peču český buchty, když po příteli něco chci, může se po nich utlouct http://www.apetitonline.cz/recepty/1264-nejlepsi-k ynute-buchty.html
Ten recept vypadá dobře, ale tohle fakt není pro začátečnice. Kynuté těsto není jednoduché. A buchty už vůbec ne. Alespoň taková je moje zkušenost.
Doufám, že nám mishulkaa dá potom vědět, jak byla úspěšná.
Pokud chceš něco opravdu jednoduchého a rychlého, dají se dělat buchty i v mikrovlnce
http://www.toprecepty.cz/recept/15536-kakaovy-labu znik-z-mikrovlnky/
http://www.toprecepty.cz/recept/1560-cokoladova-bo mba/
Mohla bych se zeptat jak děláte mřížkový koláč? Je to jakoby linecké těsto, dvě třetiny se dají na plech a třetina se oddělá na mřížky. Na to těsto se dává marmeláda a tvaroh, ale já nevím, jestli dřív dát tvaroh nebo marmeládu a jestli do tvarohu dávat vajíčko a taky jaký tvaroh je na to nejvhodnější. Jestli takový ten, co je balený jako máslo?
jinak recept na ten koláč je na klasický velký plech:
60 dkg hl. mouky
30 dkg cukru moučka
2 celá vejce
30 dkg másla
1-2 vanilkové cukry
1 prášek do počiva
4 lžíce mléka
taky ještě nevím jestli máslo přepustit nebo nakrájet na kostičky a zapracovat jako u cukroví. Kdybyste dělali koláč nějak jinak, tak písněte. Mám na něj děsnou chuť.
zrovna minulý týden jsem zkoušela nový recept a přišel mi hodně jednoduchý a příteli to taky chutnalo ..(kdyby neměl rád čokoládu, tak nedoporučuju )
Brownies
suroviny: 200g kvalitní čokolády (alespoň 60% kakaa - tohle opravdu dodržet, jinak by to nebylo ono), 1/2 Hery, 1/2 šálku smetany na šlehání, 1 šálek cukru krupice, 1 sáček vanilínového cukru, 3 vejce, 1 šálek hladké mouky
-šálek = 200 ml
postup: nejdříve předehřejeme troubu na 200°C, do mísy dáme heru s nalámanou čokoládou, smetanou, cukrem, vanilínovým cukrem a necháme suroviny povolit asi 2 a půl minuty v mikrovlné troubě při výkonu 750W... vyjmeme z mikrovlnky a promícháme.. pokud čokoláda ještě není rozpuštěná, ohhříváme další půl minuty.. poté přidáme vejce a dobře pomocí metly promícháme.. na závěr vmícháme mouku.. těsto vlijeme na hluboký plech o rozměrech cca 25 x 30 cm vyložený pečícím papírem.. pečeme v troubě asi 20 - 25 minut při 200°C
myslím, že to určitě zvládneš a stojí to za to ..já třeba místo tý metly použila mixér a mouku pak vmíchala po částech stěrkou.. a jelikož jsem neměla pečící papír, tak jsem použila teflonovou pánev co může do trouby a jenom jí vymazala a vysypala krupičkou a taky to šlo.. akorát pozor na tu dobu pečení, třeba u naší plynový, kde teda nejsou napsaný stupně, tak to vždy jen tak odhaduju a dávam to spíš na míň, to bylo hotový asi za 15min., tak hlídat
dobrý je ešte šalamunová buchta, na jednej diskusii ho tu dávala jedna slečna
skúsila som ho a odporúčam je výborný a aj pre začiatočníka
250 g hery nebo jiného rostlinného tuku (másla),
2 hrnky cukru,
1/2 hrnku vody,
3 lžíce kakaa,
rum,
1,5 hrnku polohrubé mouky,
1/2 hrnku hladké mouky,
4 vejce,
1 prášek do pečiva,
strouhaný kokos
Tuk rozpustíme, smícháme s cukrem, vodou, kakaem a rumem. Jeden hrnek vzniklé tekutiny odložíme stranou. Do zbytku přidáme mouku s práškem a vejce. Rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme zvolna asi 1/2 hodiny.
Na horký plát nalijeme hrnek tekutiny a hned posypeme strouhaným kokosem.
existuje viac verzií niekto dáva aj rum, no ja nedávam
co ten mřížkový koláč jak jsem se ptala na předchozí stránce? Jak ho děláte? Jde mi hlavně o ten tvaroh. máslo a taky na kolik ho pečete?
Ja zbožňuju krtkův dort!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.