Myslíte, že je sušené ovoce zdravé? Často ho jím třeba místo sladkostí a tak by mě zajímalo jak to máte vy
Já myslím, že je určitě zdravější než sladkosti...je v tom vláknina a je to přírodní zdroj cukru...navíc když si koupíš nesířené, tak tam nemáš žádné špatné látky navíc jako ve sladkostech. Já mám nejraději brusinky a ananas...ale kupuju i jablka, papaju a rozinky
Tvrdí se, že ano, ale jen pro dospělé, někde jsem četla, že dětem raději ne.
Já ho tláskám taky, když mně honí mlsná na sladké, i když je to asi ale vcelku jedno jestli sladkost nebo sušené ovoce, obsahuje také dost cukru.
Je zdravé ale mělo by se jíst jen to nedoslazované co seženeš třeba ve zdravé výživě, ty ostatní jsou v cukru, čokoládě a to vyjde kaloricky nastejno jako čokotyčinka.
je kaloricky silné, sírené bývajú najviac marhule,ale umytím sa síra odstráni.Nesírené marhule bývajú uplne tmavé nevalneho vzhladu.
já i děti jíme domací sušené jablka a švestky, zbytek u nás nikomu nechutná, v obcodech se přiznám nic nekupuji, moc tomu nevěřím
Myslím že po domácku sušené nepocukrované určitě ano ) ale v těch balíčcích si myslím že to není o moc lepší než čokoláda, protože je tam hrozně moc cukru.. a ve zdravé výživě taky nevím u nás máme zdravou výživu a jsou tam arašídy v čokoládě, v jogurtu atd.. a to podle mě už vypovídá že nejsou
Musí být vždy na obalu uvedené, že je dané sušené ovoce sířené? nebo takovouto informaci můžou výrobci zatajit nebo ji vůbec neuvést?
no ono když si dáš pár kousků např sušených meruněk nebo švestek, nic se neděje jestli to máš místo čokolády atd..ale sníst toho hodně a často není dobré..protože to obsahuje hodně přidaného cukru..a když si koupíš nesyřené merunky sušené je to lepší.. ( syřené= ty krásně oranžové, mnoho cukru) nesyřené= přírodní bez přidaných látek a cukrů)
Pokud seženeš sušené ovoce bez přidaného cukru a budeš ho konzumovat v přiměřeném množství, tak v tom nevidím problém.
Cituji 4xon: Často ho jím třeba místo sladkostí a tak by mě zajímalo jak to máte vy
Vyzkoušej lyofilizované ovoce.
Sušení mrazem bez přidaného cukru
Lyofilizace je proces, při kterém je ovoce sušeno hlubokým mrazem a za velmi nízkého tlaku. Díky němu voda z ovoce sublimuje a nemrzne, čímž se předchází poškození původní struktury ovoce a je zachována naprostá většina vitamínů, o které ovoce běžným sušením přichází. Navíc si ponechává svou přirozenou barvu a barviva jsou lyofilizovanému ovoci zcela cizí. Oproti běžnému „horkému“ sušení, je ovoce sušené mrazem také 100% přírodní a bez přidaného cukru, který běžně dostupné sušené plody obsahují v poměrně velkém množství. Klasicky sušené ovoce (především pak jahody, maliny nebo kyselé plody jako kiwi) je totiž před sušením namáčeno do cukrového nálevu s pektinem, který slouží jako konzervant, což lyofilizované ovoce nepotřebuje. I bez cukru vydrží ve vaší spíži až 18 měsíců.
Na pečení stačí namočit
Hospodyňky pak určitě potěší, že lyofilizované ovoce je navíc ideálním společníkem pro pečení a vaření. Stačí ho namočit na pár minut do vody a v jakékoliv roční době máte rázem mísu plnou čerstvého ovoce, které můžete použít do koláčů, na omáčky i na lahodné ovocné koktejly. Do těch stačí dokonce nasypat ovocný prach, který zbude na dně balení. Smíchejte ho s mlékem a máte svěží a čerstvý ovocný shake.
Koupíš třeba tady: http://www.mixit.cz/namixuj_si_plody.php
Reaguji na Adka:
To vypadá pěkně. V kamenné prodejně zkušenosti nemáš?
Cituji sarkakh: V kamenné prodejně zkušenosti nemáš?
Bohužel nemám. Nejsem si jistá, zda mixit nejsou jediní, kteří to nabízejí.
Cituji eliss_: super tip
To mě těší! Tak pak napiš jak jsi spokojená, taky jdu objednávat.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.