Ještě nikdy jsem knedlík nedělala. Dnes chci dělat plnené papriky a tak jsem je chtěla vyzkoušet, ale v receptech jsem zjistila, že tam musí být droždí! No, to nemám. Existuje recept na knedlík bez droždí? Já mám nejradši papriky s bramborem, ale chtěla jsem příteli udělat radost, i když by se mi na poprvý asi nepovedly
Můžeš udělat hrnkové knedlíky, tam se dává prášek do pečiva http://www.toprecepty.cz/recept/6354-hrnkove-knedl iky/, nebo Karlovarský knedlík http://recepty.vareni.cz/karlovarsky-knedlik/ . Jednou jsem dělala i knedlíky z mikrovlnky, ty jsou sice lepší, než knedlík kupovaný, ale musí se hned sníst, jinak se stávají dosti nepoživatelnými
Cituji tivoli: jinak s
ano, z prášku do pečiva, upřímně jím jen tyhle, ty z droždí mi už odmala nechutnají...
Reaguji na hambala: Mohla bys mi prosím poslat tvůj recept? díky
A jde tam dát tmavé housky? ne bílé?
A hodí se i k plněným paprikám?
Mě se knedlík taky nehodí, ale příteli jo To já bych si dala k nim brambory na loupačku. Ale asi mu udělám ty těstoviny a bude
Do hrnkových se nemusí dávat ani prášek do pečiva. Normálně zadělám těsto trošku hustší než na palačinky:jedno vejce, 100 ml mléka a 100ml polohrubé mouky (vařim pro málojedlíky), nechámchvíli odležet, přidám na kostičky housku a dám do pravým máslem vymazaného hrnku, hrnek dám do vody asi aby byla voda tak do půlky a vařím asi 20 minut.
Reaguji na tivoli: Tmavé pečivo jsem ještě nikdy nezkoušela, chuťově by to asi nevadilo, ale nebude knedlík moc tmavý ? Hlavně dát housku do těsta až je trochu promíchané, ne zároveň s mlékem, to by se houska "rozblemtala". Tak jsem zvědavá, jestli uděláš těstoviny nebo zaboduješ s knedlíkem.
No to já taky Já ho nikdy nedělala, takže se dost bojím, přítele maminka je expertka přes vaření, tak se bojím, aby mě s ní nesrovnával. Můžu tě poprosit o celý recept, krok po kroku. Jsem amatér. Řekneš zadělat těsto a jak kdybys na mě mluvila čínsky. Díky moc!
Vyklepneš si vejce do mísy a trošku vyšleháš vidličkou, přidáš mléko, polohrubou mouku a trošku (asi jenom malou špetku) soli a mícháš až bude těsto hladké. Pak si nakrájíš housku na kostičky (přiměřené množství na lěch 100ml dávám necelou půlku housky) a opatrně, aby se moc nerozmačkala, zamícháš do těsta. Hrnek přiměřené velikosti pořádně vymažeš nejlépe pravým máslem ( s ostatnímy tuky se to pak hůř vyklepává) a těsto do hrnku dáš asi tak do 2/3, protože při vaření vyběhne. A pak už dáš jenom hrnek do hrnce, kde bude do 1/2-2/3 výšky hrnku voda, přivedeš tu vodu k varu a vaříš asi tak 20 minut. Já vyklepávám hned za tepla.
Tak já to zkusím! Kdyžtak pak narychlo uvařím ty těstoviny Teď tady zas bojuju s těma paprikama. Mám je naplnit a uvařit ve vodě nebo péct? Chci k nim udělat jakoby rajskou.
Já si osmažím cibulku, stačí jenom do sklovata, na to hodim papriky, rychle je opeču ze všech staran (kdyby se moc přilepovaly k hrnci, tak přidám naběračku vody), a až se zatáhne to maso, co z nich čouhá, tak je dusim asi ve 2-3 cm vody a občas otáčim (jak dlouho se dělaj si už nepamatuju, strašně dlouho jsem je nevařila), když jsou hotové, pepriky vyndám, tu šťávu, co zbyla v hrnci, rozmixuju do hladha a přidám tak 2 rajčatová pyré. Pře podáváním hodim ty papriky spátky do šťávy prohřát.
Někdo papriky peče, ale já vařim většinou na chatě, kde troubu nemáme a já nejsem s troubou ani moc velký kamarád.
Právě jsem vytvořila tu masovou směs a nějak mi smrdí:/ Mě smrdí skoro každý maso, ale nevím no, spotřeba do 16.1., tak nevím, aby nám z toho ještě nebylo blbě
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.