Cituji dadabus: takže se párám s vývarem na podlívání a pod.,
V životě nikdy jsem ještě nepotřebovala na nic vývar extra ve všem vařím,dusím či peču maso....k čemu teda vývar navíc extra?
Cituji Laky: k čemu teda vývar navíc extra
Třeba když děláš italské rizoto - podlévá se vývarem.
Já používám vývar celkem často. Občas se mi ale stalo (např. u dušený zeleniny), že se mi ten v kostce nerozpustil úplně, někde zbyl kousek a to nebylo nic moc na to narazit při jídle )) Narazila jsem teď u nás v supermarketu na bujón v takových kapslích jako jsou třeba smetany do kávy, jen tenhle bujon je ve větších kapslích. Má konzistenci jako třeba marmeláda a je fakt výbornej. Mají slepičí, hovězí a zeleninový.Je tam napsáno, že je bez přídavku glutamátu, umělých barviv a konzervantů, tak by to nemělo být ani nic závadného Vážne doporučuju: http://www.nestle.cz/nestle-novinky.asp#bujon
Reaguji na Laky: Pokud by jsi ještě potřebovala, nabízím poradenství a prodej výrobků Just a Nahrin. Tudíž i vývary.
Momentálně jsou v prodeji vývar kuřecí a zeleninový, oba bez tuku. Jejich příprava je sakra rychlá, 1 porce - 1/2 čajové lžičky vývaru přelít 1/4l horké vody
Ze zeleninové je skvělý i studený zeleninový nápoj, velmi osvěžující. Výborný na zálivky, saláty, dochucení omáček, zeleninových pokrmů. Stejně tak kuřecí, přidávám do omáček, těstovin, rýže. Je vyzkoušen i na nemoci z prochladnutí doprovázené kašlem!
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.