Celkem často vařím a občas se mi stane, že nemám domácí vývar. Proto použiji kostku nebo vývar Nahrin. Co používáte vy? Ta kostka mi nepříjde moc zdravá. Dívala jsem se že v
Mark a Spencer mají vývar v takovém průhledném sáčku. Nevíte jaký je?
Zajímavé téma. My jsme s přítelem používali bujóny v kostce, co je na nich napsáno, že jsou bez glutamanu, pak jsme vývar nepoužívali kromě vývarové polívky vůbec a teď jsme dělali pravé italské rizoto, kdy se rýže vaří ve víně a dolévá se během vaření vývar. Použili jsme kuřecí se zeleninou. Jeho příprava trvá hodinu a půl. A dělali jsme čočkovou polévku ze zeleninového vývaru, tam si myslím stačí hodinka na přípravu.
Jaké jsou ty sáčkové ze Spencra by mě také zajímalo. Ale myslím si, že budou dobré.
Já používám normální kostky, většinou zeleninové, slepičí a kuřecí moc ne, to jen když doma jiný nemám. Sice z toho nejsem moc nadšená, pytlíkový vaření nemám ráda, ale párat se s klasickým domácím vývarem se mi nechce, takže to řeším takhle. Většinou dávám jednu kostku, vařím s tím i rizota, jak píše Žraloček.
Já právě taky většinou použiju masox nebo jiný vývar v kostce, ale mám trochu obavu, co všechno v tom je. Hlavně ty éčka...
Sice píšou, že je to bez glutamátu,ale nevěřím, že by to bylo nějak zdravé...
Reaguji na ziza1108: můžeš se vyhnout éčkům, udělej si domácí vývar, máš jistotu že tam bude jen to, co tam dáš... ja mam nejradeji domácí, a kousek masička mas doma vzdycky..
Cituji Ladie: mám doma v zásobě Nahrin
Kde se to prodává?Krom internetu.
Navařte si kotel vývaru a zamrazte do sáčků nebo malých krabiček. Budete mít extra kvalitu a navíc to vyjde fakt dost levně.
Cituji ziza1108: Ta kostka mi nepříjde moc zdravá. Dívala jsem se že v Mark a Spencer mají vývar v takovém průhledném sáčku
čím ti neprijde kostka moc zdravá? jestli je ten z Markse sypký, tak je to to samé jako kostka. A zdravý to bude taky stejně. Jde jen o to, do jaké konzistence se při výrobě vysuší.
Jinak mám dobrou zkušenost s Natur bujóny
Cituji Laky: Cituji Ladie: mám doma v zásobě Nahrin
Kde se to prodává?Krom internetu.
Hele, tak to neporadím. Ale podle mě jen net nebo přes nějakého daleara Nahrinu a Justu - já kupuji přes známého.
Ale fakt je doporučuji. Vždycky mi vydrží minimálně rok.
Když už se do něčeho složitějšího přiberu, tak chci, aby byl výsledek co nejlepší, takže se párám s vývarem na podlívání a pod., ale třeba do přesnídávkových polévek mi "stačí" klasický hovězí bujón ....
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.