Ahoj! Jaké sýry se "můžou" při dietce? Cottage je ideální, to je pravda pravdoucí, pak se ještě mluví o syrečcích a co takové Lučina a jiné sýry s nízkým obsahem tuku, které jsou vhodné? Těším se na vaše doporučení, které jsou dobré a dietní!
No jistě všechny sýry s nízkým obsahem tuku.Doporučuje se 30procent v sušině.Ale myslím,že ani 40procent neublíží.Jedna známá co hubla,ale nesměla olomoucké syrečky,že prý je tam velký podíl soli.
Když já bych právě konkrétně potřebovala vědět názvy, jaké sýry to jsou.... moc mě to totiž nebaví číst na těch etiketách... Takže třeba můžu zobnout i 30% Eidam, jo?
No určitě,ale číst to asi bude trochu potřeba,aby jsi třeba nekoupila ty náhražky sýrů plné tuku.Já mám tady teď před sebou plátkový sýr eidam.Přírodní polotvrdý plátkový sýr.Sušina 50procent,30procent tuk v sušině na 100g.Sýry se neboj jíst jsou zdravé a fakt ani ta 40 by ti neublížila.A JAKOU DRŽÍŠ DIETU?
olomoucké tvarůžky např. - mají mizivé procento tuku a velmi mnoho bílkovin. O soli jsem teda nevěděla
Ta paní jezdila k nějaké dietoložce do Prahy a ta jí dělala jídelníček,ale dost peněz to stálo.A,že právě olomoučáky mají více soli a pro ni to nebylo dobře.Já o tom také nevěděla,ale já stejně olomoučky nejím tak pro mě je to nepodstatné.
ahojky,
eidam 30% určitě, ale je i 20% , dále tvarůžky jsou vhodné a když na to přijde i mozzarela light má dobré hodnoty nebo myslím sýr ricotta. Z těch tavených jsou vhodné sýry s tvarohovým základem, ale pozor některé obsahují strašně hodně tuku! za zmínku stojí určitě i cottage sýr Jinak já si nedělám hlavu i s tučnějšími sýry kolem 40 procent - ono 5g čedaru na bramborech nebo pangasu až tak neuškodí si myslím ... chce to zapojit fantazii a můžeš třeba trochu svého oblíbeného sýru zakomponovat do jídla nebo do tvarohových pomazánek...
Cituji Mado: moc mě to totiž nebaví číst na těch etiketách...
to by ale měl být základ... některé sýry jsou totiž mnohdy na úrovni sádla - mi to tak přijde
jinak zkus pohledat, myslím, že už se tady na tohle téma tady na omlázku bavilo...
endy
Cituji endy: některé sýry jsou totiž mnohdy na úrovni sádla
aspoň to nějak chutná, ten 20% a30% jsou fakt hnusný
Miabella
... jo ale já myslela např. sýry typu tartare a podobné "mazlavé sýry" .... (to je jen tuk a sacharid a tuk) náhodou už jsem jedla i 20% dobrý (myslím z intersparu) a obecně si myslím, že tvrdé sýry a vyšším obsahem tuku občas neuškodí, jelikož mají dost bílkovin
Cituji vanilinka: A JAKOU DRŽÍŠ DIETU?
Asi bodovou: co vidím, to zbodnu! Neeee, hodně zeleniny, celozrný pečivo nebo žitný křehký chlebíčky, nic sladkýho, žádná konkrétní dieta to není, snažím se jíst zdravě, míň, často a zhubnout 5 kilo...
Vím, že vhodné jsou prakticky všechny takové ty "tvarohové" taveňáky jsou nejhorší, ty nejíst... Mozarella je výborná chuťově s rajčaty, že si člověk tu zeleninu ozvláštní..
Já jím cottage a lučinu linii, dělají i sýry s nízkým obsahem tuku, třeba je to maratonec linie, a ač jsem se jim vyhýbala, protože jsem si myslela, že nebudou dobré, jsou výborné a třeba nějaké smetanito si už vůbec nedám. Eidam jím s max. 30% tuku a co má víc, to prostě ne. A asi to sem nepatří, ale když někam dávám smetanu, tak jsou prostě jídla, do kterých se prostě 12% smetana nehodí, tak smíchám 12% s 30%, je to takové něco mezi, a avyhobuje mi to...
Mado
no já už ani jinou nejí, když si ji namažu na nějaké tmavé pečivo, třeba i plátek šunky, a k tomu přikusuju třeba papriku nebo okurku, je to mňamkiozní A bohatě mi to stačí, najím se stejně jako kdybych si dala guláš. Jen o něco zdravěji
Cituji lucinkaf: A bohatě mi to stačí, najím se stejně jako kdybych si dala guláš. Jen o něco zdravěji
No svatá prvada, jenže i při tíhle zdravé stravě stále nehubnu, a to k tomu cvičím, tak si kolikrátk říkám, že kdybych si stejně dala ten guláš, tak je to nastejno, jsem nějaká demotivéééé...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.