Cituji Tiakia: klasika v hrnci s vodou je jistota.
dám hrnec , naplním vodou, vložím sklenice a dám do trouby? Na jak dlouho a kolik stupňů?
Abych nebyla mimo téma, já zamrazuji většinou jen vývar, je pak stejně dobrý, taky zamrazuji salámy když nakoupím do zásoby , vlastně i pečivo abych pořád nelítala do obchodu.
Reaguji na Tiakia:
Děkuji
Reaguji na Tiakia:
Chci to tak na ten první měsíc,až budu v porodnici a přijdeme z porodnice.. bojím se že nebudu moct stíhat a vařit denně teplá jídla tak abych něco měla do zásoby...
Reaguji na True: děkuji za typy...ale vše je hold většinou nezdravé je pravda,že ty guláše a různé masové směsy se hodí nejlépe do mrazáku,že?Reaguji na Jánošík: taktéž děkuji za cenné rady
Hlavně nezamražuj žadné jídlo zahušťované moukou,jíškou.Po rozmrazení jídlo vypadá jakoby sražené.Je to sice jedlé,ale napohled vypadá velmi nevábně.
Cituji adrenaline34: dám hrnec , naplním vodou, vložím sklenice a dám do trouby?
Ne - dáš hrnec na sporák,až se bude voda vařit,tak do něj dáš ty zavřené sklenice s horkým jídlem ( zavařuju hned potom co dovařím ) voda cca do 2/3 sklenic a půl hodiny necháš vařit.Pak vyndáš a necháš vystydnout.
Cituji MissDiamond: děkuji za typy...ale vše je hold většinou nezdravé je pravda,že ty guláše a různé masové směsy se hodí nejlépe do mrazáku,že
1. dostala jsi tipy na typy jídel (mluvnické okénko)
2. jaký si to uděláš, takový to máš, tj. guláš i cokoli jiného může být výživově vyvážené jídlo stejně jako se dá udělat tučná kalorická bomba
Cituji panda08: no měla jsem to v pekáči..s vodou...a na dně utěrku...
Málo vody,nevyrovnané teploty a čert ví co ještě to se stane,ale lepší je hrnec na sporák.
Cituji panda08: no tak babi takhle zavařuje maso do flašky...
Domácí vepřové konzervy jo ty u nás doma mají velký úspěch.
ak to jedlo chceč mrazit pre seba, tak hlavne treba dať pozor čo počas kojenia jesť možeš a čo nie, vela druhov zeleniny nafukuje, či trebars su to alergeny, lebo zbytocne zamrazis svoje oblubene jedla ked potom zistis ze pri kojeni ich nemožeš jesť, a druha vec je, ze hotove masite jedlo treba po rozmrazeni dobre prevarit, kvoli bakterii e.colli
aspon v zaciatkoch kojenia je jedalnicek matky dost obmedzeny, casom si matka a dieta privyknu co problem robi a co nie
Reaguji na artep21: vidíš to mě asi nenapadlo...zavařim pár sklenic pro manžela a zbytek budu vařit čerstvý hold to bude muset nějak stíhat
Reaguji na MissDiamond: proč máš pocit, že nebudeš stíhat normálně vařit?zase tak náročný to mateřství není a občas si chlap prostě vezme párek, jinak jsem to stíhala prostě v klidu každý den. Občas dělám věci ve velkém - polévku, roštěnky, plněné papriky, lečo - ale ne kvůli tomu, že máme dítě, ale kvůli tomu, že se mi 3 porce nechtějí dělat ob týden
Cituji MissDiamond: hold to bude muset nějak stíhat
Proč bys nestíhala?Kojenec většinu času prospí a pokud vaříš teď,tak už máš nějaký systém a jiné to bude jen v tom,že v postýlce bude mimino žádná panika neboj se.
Cituji Amnesia: proč máš pocit, že nebudeš stíhat normálně vařit?
taky si říkám.
Ale tak když už.. já bych teda nezmrazila ani chleba, ale když už máš nutkavou potřebu navařit dopředu, tak bych to radši zavařila
Cituji adrenaline34: Takže když zbyde jídlo, do sklenic a ve vodě zavařit? Nikdy jsem to nedělala, ale kolikrát zbyde dobrá omáčka a já to pak vyhazuji.
Není nutné to ještě vařit. Bohatě stačí horké nalít do sklenic, zavíčkovat, otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.
Dělám to tak běžně a vždy v naprostém pořádku.
méně než
10 příspěvků
Tak může se stát, že budeš mít doma uřvance, který tě nenechá nic udělat
Já vařím prostě když malej usne. Prostě je někdy oběd studený a až večeře teplá
Jinak taky se přikláním k zavařování, než mražení, i když stále nemám zkušenost. Do zásoby nevařím...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.