arrow
profile_image
MissDiamond
od 26. 10. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Za pár měsíců rodím a tak bych ráda navařila nějaká jídla do krabiček do zásoby do mrazáku až pak bude fofr, proto už teď přemýšlím co asi tak bude nejlepší..Máte prosím někdo zkušenost s jídly, která i po rozmrazení chutnají jak po uvaření? Která jídla jsou nejvhodnější do mrazáku? Napadá mě lečo a různé guláše,ale ráda bych více zdravých jídel,ryby ale zamrazit moc nejdou... prosím o Vaše zkušenosti či nápady.

arrow
profile_image
Rabbit Heart
od 19. 8. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Polévky

arrow
profile_image
Maajka
od 30. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Taky se ráda inspiruji. Nerada vařím a když už, tak toho dělám hodně a zamrazím. Moje nejoblíbenější je boloňská omáčka.

arrow
profile_image
Maajka
od 30. 7. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ještě např. různé karbanátky - holandské, s kapustou, s brokolicí... zamrazím po porcích a pak k tomu stačí uvařit brambory.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji MissDiamond: která i po rozmrazení chutnají jak po uvaření?

Rozmražené jídlo je celkem hnusné,hlavně tedy omáčky se smetanou

Ty chceš mít jídlo v mrazáku pro manžela na ten týden co budeš v porodnici nebo proč chceš něco zamražovat?
Já tedy raděj jídlo zavařím jako konzervu,pak je skutečně jako čerstvé.

Cituji Tiakia: Já tedy raděj jídlo zavařím jako konzervu,pak je skutečně jako čerstvé.

Asi se hloupě zeptám, ale to máš na to nějaký speciální přístroj a plechovky nebo jak to provádíš?

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji adrenaline34: to máš na to nějaký speciální přístroj a plechovky

Tak sice existuje něco co vyrábí rovnou plechovky ale já zavařuju do sklenic stejně jako třeba okurky či ovoce.

arrow
profile_image
Kikulina
od 28. 9. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

já si do práce mrazím především husté polévky a jídla typu guláš, hovězí maso s rajčaty, stifado, kuře na víně, rajská omáčka a vařené maso zvlášť, nemrazím nic se smetanou, nedají se mrazit jídla s játry, ty se pak hrozně rozdrobí

Zmrazit se dá skoro cokoliv, co má aspoň nějako šťávu (různé masové směsi podobné guláši, polévky, třeba hrachová....) Ale lepší je, když se to pak ohřívá normálně v hrnci na sporáku. z mikrovlnky to je takové nc moc, ale z hrnce to chutná skoro jako čerstvé, to se dá pak použít skoro všechno i masové rolády, dokonce i řízek, když se to hodí na pánvičku s lžičkou oleje(jenom stačí pod to maso, aby se nepřilepilo, nemusí se to v oleji koupat) Coby domácí vyjídač toho, co zbylo a dalo se do mrazáku už mám v tomhle praxi

arrow
profile_image
maggggda
od 20. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já mrazím skoro vše

Zamrazuju řízky - masové, sýrové, zeleninové,kynuté i tvarohové knedlíky...
Svíčkovou, kuře na smetaně, guláše - to mám taky raději zavařené ve sklenici.
Je to jednoduché, rychlé a nemusíš to skladovat v chladu.

Cituji Tiakia: Tak sice existuje něco co vyrábí rovnou plechovky ale já zavařuju do sklenic stejně jako třeba okurky či ovoce.

Jo ták, já si představila pod tím jak jsi to napsala že si doma vyrábíš plechovky

Takže když zbyde jídlo, do sklenic a ve vodě zavařit? Nikdy jsem to nedělala, ale kolikrát zbyde dobrá omáčka a já to pak vyhazuji.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji panda08: jedna z lahví(doteď nevim proč) mi v troubě explodovala..

asi byla na suchu,vím,že dost lidí tak zavařuje,ale už tolikrát jsem slyšela,jak ty sklenice praskají,že klasika v hrnci s vodou je jistota.

Cituji panda08: nechci děsit.

Povedlo se

Já jsem v těchto věcech amatér, ikdyž ano, věk na to mám abych byla zběhlá, já ale v životě nic nezavařovala a tohle mě zaujalo..vůbec nevím ale přesný postup.

arrow
profile_image
Tiakia
od 1. 4. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

URL tady je téma o jídle podrobně
Reaguji na adrenaline34:

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené