Za pár měsíců rodím a tak bych ráda navařila nějaká jídla do krabiček do zásoby do mrazáku až pak bude fofr, proto už teď přemýšlím co asi tak bude nejlepší..Máte prosím někdo zkušenost s jídly, která i po rozmrazení chutnají jak po uvaření? Která jídla jsou nejvhodnější do mrazáku? Napadá mě lečo a různé guláše,ale ráda bych více zdravých jídel,ryby ale zamrazit moc nejdou... prosím o Vaše zkušenosti či nápady.
Taky se ráda inspiruji. Nerada vařím a když už, tak toho dělám hodně a zamrazím. Moje nejoblíbenější je boloňská omáčka.
Ještě např. různé karbanátky - holandské, s kapustou, s brokolicí... zamrazím po porcích a pak k tomu stačí uvařit brambory.
Cituji MissDiamond: která i po rozmrazení chutnají jak po uvaření?
Rozmražené jídlo je celkem hnusné,hlavně tedy omáčky se smetanou
Ty chceš mít jídlo v mrazáku pro manžela na ten týden co budeš v porodnici nebo proč chceš něco zamražovat?
Já tedy raděj jídlo zavařím jako konzervu,pak je skutečně jako čerstvé.
Cituji Tiakia: Já tedy raděj jídlo zavařím jako konzervu,pak je skutečně jako čerstvé.
Asi se hloupě zeptám, ale to máš na to nějaký speciální přístroj a plechovky nebo jak to provádíš?
Cituji adrenaline34: to máš na to nějaký speciální přístroj a plechovky
Tak sice existuje něco co vyrábí rovnou plechovky ale já zavařuju do sklenic stejně jako třeba okurky či ovoce.
já si do práce mrazím především husté polévky a jídla typu guláš, hovězí maso s rajčaty, stifado, kuře na víně, rajská omáčka a vařené maso zvlášť, nemrazím nic se smetanou, nedají se mrazit jídla s játry, ty se pak hrozně rozdrobí
Zmrazit se dá skoro cokoliv, co má aspoň nějako šťávu (různé masové směsi podobné guláši, polévky, třeba hrachová....) Ale lepší je, když se to pak ohřívá normálně v hrnci na sporáku. z mikrovlnky to je takové nc moc, ale z hrnce to chutná skoro jako čerstvé, to se dá pak použít skoro všechno i masové rolády, dokonce i řízek, když se to hodí na pánvičku s lžičkou oleje(jenom stačí pod to maso, aby se nepřilepilo, nemusí se to v oleji koupat) Coby domácí vyjídač toho, co zbylo a dalo se do mrazáku už mám v tomhle praxi
Zamrazuju řízky - masové, sýrové, zeleninové,kynuté i tvarohové knedlíky...
Svíčkovou, kuře na smetaně, guláše - to mám taky raději zavařené ve sklenici.
Je to jednoduché, rychlé a nemusíš to skladovat v chladu.
Cituji Tiakia: Tak sice existuje něco co vyrábí rovnou plechovky ale já zavařuju do sklenic stejně jako třeba okurky či ovoce.
Jo ták, já si představila pod tím jak jsi to napsala že si doma vyrábíš plechovky
Takže když zbyde jídlo, do sklenic a ve vodě zavařit? Nikdy jsem to nedělala, ale kolikrát zbyde dobrá omáčka a já to pak vyhazuji.
Cituji panda08: jedna z lahví(doteď nevim proč) mi v troubě explodovala..
asi byla na suchu,vím,že dost lidí tak zavařuje,ale už tolikrát jsem slyšela,jak ty sklenice praskají,že klasika v hrnci s vodou je jistota.
Cituji panda08: nechci děsit.
Povedlo se
Já jsem v těchto věcech amatér, ikdyž ano, věk na to mám abych byla zběhlá, já ale v životě nic nezavařovala a tohle mě zaujalo..vůbec nevím ale přesný postup.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.