okldov dort s vinmi
jahodov dort- okoldov korpus, sted z rozmixovanch jahod a tvarohu, vrek z rozmixovanch jahod a agaru
ukrojen dort
Reaguji na Katy_S: krásné a určitě vynikající jídla, nádhera!
Cituji bakalářka: A už se tedy těším na sezonu květáku, až si je zase dáme.....
Květák se prodává už celý rok
My květák uvaříme úplně do měkka a rozšťoucháme šťouchadlem na bra.kaši,přidáme sůl,drcený kmín,strouhané rohlíky /strouhanku/ a vejce .... poměr podle množství květáku,aby to drželo pohromadě,rukou tvarujeme placičky a ještě obalíme ve strouhance a šup s nima do oleje,opečené taky ještě do horké trouby na plech,on ten olej vykape.
Reaguji na mercy1: děkuju zpětně to tu prohlížím a máš krásný fotky, poprosila bych o recept na tu zmzlinu
Reaguji na Katy_S: Jsme šikovný no Ta zmrzka byla jen tak na rychlo na přání, hodila jsem do mrazáku čerstvé jahody, pak je rozmixovala kápla maličko smetany + cukr podle chuti a hotovo, je to spíš dřeň, byla toho jen ta maličká porce Ještě přidávám oblíbené cibulové kroužky
cibulove_krouzky.jpg
Bramborové gnochi se zelím a uzeným jídlo z "jednoho hrnce" je rychlé.
....
taky přidám dnešní čerstvou fotku, dělala sem plněný papriky, zbylo mi maso, tak sou i kuličky, knedlík neni muj, celozrnnej houskovej se mi moc nedařil, tak ho kupujem
plnn paprika
Aspikov srdce
Broskvov vlny
oko. muffiny
Cituji Adka: Sice to nechápu, ale proti gustu... Jen to pak nenazývejte tiramisu, když děláte nějáký paskvil alá Babica z pomazánkového másla, zakysané smetany, šlehačky, pudinku.... Největším nepřítelem kuchaře je jeho vlastní fantazie.
já si teda dovolím nesouhlasit - vařím téměř denně, výhradně z kvalitních surovin, ale zásadně se nedržím receptů, takže to, že největším nepřítelem kuchaře je jeho vlastní fantazie je blbost. Nikdo si nikdy na mnou upravené recepty nestěžoval.
Já třeba nepoužívám mléčné výrobky na pečení a buchtu si dovolím klidně nazvat "míša řezy" jako přece nebudu psát, čokoládové řezy s ovesným mlékem, domácím tofu krémem a čokoládovou polevou,
okoldovo tvarohov ezy
houbov omka s vepovm pltkem a knedlkem
kuec maso v chipsech s br. ka
Tak tady je moje velká premiéra - první foto jídla, které jsem nafotila. Příště prezentaci vylepším (bez otisků prstů na talíři). Je to dnešní oběd, který jsem díky vysedávání u Omlazení, vykecávání s přítelem po telefonu a dlouhé procházce se psem měla hotový v 17.00hod.
Je to plněná zapékaná cuketa a brambory, pár jsem jich tam dala jen pro ilustraci - ještě jsem je vracela do trouby na dopečení, mám je ráda křupavé. Dala jsem si k tomu zakysanou smetanu.
11032012.jpg
Cituji Lucrezia: vařím téměř denně, výhradně z kvalitních surovin, ale zásadně se nedržím receptů, takže to, že největším nepřítelem kuchaře je jeho vlastní fantazie je blbost
mám to naprosto stejně, navíc vařím fakt denně, takže tu fantazii musím zapojit pokud nechci, aby se stejná jídla často opakovala a vždy sklidím pochvalu, to je na tom vaření nejlepší
Reaguji na Pajucha: na ten aspik jsem ještě neměla odvahu, ale chtěl bych to zkusit, vypadá dost dobře
oechovo jablen bbovka
slan dort
vepov zvitek s br. ka
Reaguji na Pajucha: mňam mám hlad Tebe musí doma nosit na rukou co! To kuř. maso máš obaleno v čem přesně prosím Tě? Já zkoušela kuk. lupínky, ale nebylo to ono
Cituji Lucrezia: že největším nepřítelem kuchaře je jeho vlastní fantazie je blbost.
To bylo řečeno s nadsázkou, prohlásil to tuším Zdeněk Pohlreich.
Já už bych to téma chtěla nechat uzavřené a nechci se k tomu znovu vracet. Já to tak u jídel, kde je recept pevně dán prostě vnímám. Vepřo knedlo zelo bych taky neudělala s rýží místo zelí a nenazývala to tak.
Jen si stojím za tím, když se tiramisu skládá z 80% z mascarpone, tak dezert, ve kterém je 0% mascarpone prostě není tiramisu a vznikne z toho úplně jiný dezert.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.