:)
Přidávám své dílo - slaný dort (uvnitř domácí chleba, sekaná, pomazánky, uzeniny, sýry...), marcipánový dort, věnečky a jednoduchá piškotová roláda s jahodovou marmeládou (tu pekla dcerka ).
Fotografie2783.jpg
Ananasovo-tvarohov dort
ez
ez
1
2
545055_3936247763997.jpg
Reaguji na verula: Ahoj, ten recept, podle kterého jsem to pekla je původně na Rafaelo dort a je z těchto stránek : http://uvarenodoma.blogspot.com/2011/08/raffaello- dort.html
Jen jsem si poupravila postup, jak jsem zvyklá já, tzn.: nejdřív jsem si vyšlehala žloutky s cukrem, přidala olej, vodu, mouku s prdopečem a na konec sníh z bílků. A vychladlý korpus jsem ještě navíc potřela jahodovou marmeládou. A co jsem se dočetla na jiných stránkách a je určitě lepší, tak si ten krém připravit večer před pečením a nechat do druhého dne v lednici, pak jde daleko líp vyšlehat a stačí jen jeden ztužovač šlehačky
Reaguji na zrůda: jasně: dám vařit těstoviny, na oliv. oleji opeču 2 stroužky česneku, přidám spařená, oloupaná rajčata, trošku zeleninového vývaru, po chvilce rozmačkám, vyndám ten česnek, osolím, opepřím a nechám rozvařit. Pak stačí kousek másla, hodně bazalky a ještě víc parmazánu tchán minule říkal, že je to lepší jak kachna
Zapeen brambory se pentem, krabmi tyinkami a srem, zalit smetanou
Moc pěkné téma. Všechno tu vypadá lákavě a vesměs zdravě.
Tady je můj dnešní oběd - recept jsou Irská líčka na červeném víně podle Pohreicha, ale místo líček jsem použila zadní hovězí a dala jsem tam víc zeleniny.
Edit: To maso pod tou horou zeleniny a hub fakt je.
jndlo_003.jpg
Reaguji na Amnesia: všechna tvoje jídla vypadají božsky a musím říct, že máme naprosto stejné chutě minulý týden jsem dělala rizoto a předevčírem pomodoro. Akorát já dávám ještě cibuli, mrkev, celer, dlouho dusím a pak procedím...
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.