Teda holky,vy jste kuchařky to neni možný !
Reaguji na sophieczech:
Můžu se prosím zeptat jak jsi udělala ten salátek ? Vypadá krásně
Cituji sophieczech: Kachnu ti musí někdo udělat tak, aby se masíčko rozsejpalo (teda to slovo vypadá blbě, když se napíše ), ale zároveň nesmí být vysušená. Pak jí třeba na chuť přijdeš
Přesně tak,já kachnu miluju,peču pomalu a dlouho a maso se rozpadá a není vysušené
Reaguji na sophieczech: No o to ani nejde, mamka ji dělá a sype se od kosti pěkně, ale mě to maso smrdí Což bych si teda u jídla nedovolila říct, sním téměř vše, ale prostě ať jsem ji ochutnala od kohokoliv, tak to maso má pro mě divné aroma Ale vše ostatní maso jím, takže pohoda Vepřová panenka, plec, žampiony
vepsove.jpg
Reaguji na mautanka: a je strašně jednoduchej, žádný matlání těsta je to tenhle http://www.mamincinyrecepty.cz/s-jablky/manzelske- splhnuti
Taky asi začnu fotit jídla, je to dobrej nápad (nejen kvůli této diskuzi)
Reaguji na holly:
Moc prosím o recept na "jablkovou mňamku"
Reaguji na Katy_S:
můžu poprosit o ten recept na čokoládový dort s višněmi?vypadá nádherně...
Reaguji na isellka: tady je
Čokodort
Korpus:
120g čokolády (já dala na vaření)
120g másla
160g cukru
150g polohrubé mouky
6 vajec
3 lžíce mléka
1 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
já dělala větší dort, tak jsem měla dvojitou dávku.
Utřít máslo s cukrem, přidat žloutky a šlehat do pěny. Přidat rozpuštěnou čokoládu,mléko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmíchat sníh z bílků. Vymazat a vysypat formu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 160) asi 45minut (zkouším klasicky špejlí)
Krém: 400g hořký čokolády, rozpustit a hned do ní zamíchat 4 zakysaný smetany rovnou z ledničky.
Poleva: 200g hořký čokolády a jedna zakysanka.
Dále višňový džem a dva višňový kompoty, z jednoho mi trošku zbylo.
Korpus rozkrojit na tři díly, spodní díl potřít slabounkou vrstvou višňovýho džemu, na to půl krému a pul vypeckovanejch višní, na to druhej díl korpusu, pokapat šťávou z kompotu, lehce potřít džemem, krém, višně, třetí díl, pokapat, lehce potřít džemem, celej potřít polevou. Ozdobit dle libosti.
Reaguji na AMYSUN: super Moje oblíbené bonbóny
Cituji piper: recept na "jablkovou mňamku"
Ono je to v podstatě strašně jednoduché:
je to z listového těsta, když mám to rozplátkované, tak ca. 75 g je na jednu kapsu, dále ca. 1 větší jablko, tak 1/4-1/2 sáčku pudinku, 3-4 lžíce rumu, 3 lžičky skořice, hrst hrozinek, cukr bo med tak 1-2 lžíce (dle toho jak jsou kyselá jablka a jak sladké máš ráda), a ještě hladkou mouku na posypání válu.
Dopředu si nachystej jablka, nemusíš loupat, rozděl na měsíčky a ty pak nakrájej příčně na tenké plátky. Spař hrozinky horkou vodou a dej okapat (můžeš je namočit do rumu, ale není to třeba). Vyválej těsto na tenký plát, stačí 3-4 mm. Spíš obdélníkový tvar.
Jak budeš mít těsto vyvalené, tak tam postupně dávej "doprostřed" nakrájená jablka, nech na krajích zleva a pravá tak ca 4 cm místo, nahoř nech víc, klidně aj. 10 cm a dole tak 6-7 cm (nemotám to do štrúdlů, ale dělám kapsu). Jablka zasyp trochou pudingu a pak dej lžíci rumu, tak lžičku skořice popř. cukr bo med a část hrozinek a zas jablka, pudink, rum, skořici... tohle opakuj tak 3x. Klidně toho može být "kopeček", taková jablková mohyla.
Nakonec to zabalíš, napřed levý a pravý kraj, pak přez mohylku jablek spodní část a nakonec to zakryješ horní částí těsta, klidně těsto připlácni na jablka, aj kdyby prasklo, to neva.
Vajíčkem nepotírám, ale můžeš (šlo by využít i při lepení "kapsy")
Peče se klasicky do zlatova ( já peču na 175 st. v el troubě) vytéct by nemělo, tomu zabrání pudink, kdyby přeci jen trochu šťávy vyteklo, tak to neva, jen to není tak estetické.
Je to spíš postup, snad to postačí a povede se
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.