Ahojky, já mám formu na bábovku po mé babičce a ta ji dostala ke svatbě. Babičce by bylo 94 let, takže se bábovka opravdu dlouho používá. Ta forma vypadá jak hliněná, ale to je asi blbost, tak je nejspíš kameninová. Je veliká dělá úžasný tvar, když dělám bábovku, tak ze 6-8 vajec, to si recept upravuji. Vymazávám jedině sádlem a vysypávám koksem, strouhankou nebo i polohrubou moukou. Máslem nikdy né, protože se máslo lehce připálí. Taky si pomáhám přiložením mokré utěrky.
Tak to já ti neporadím, protože jsem po formách nikdy nekoukala. Ale tak mě napadá, někde ve starožitnictví by něco třeba měli ? Dřív se vařilo a peklo ve velkém, tak i formy na bábovky byly velké. A určitě to bylo vyrobeno z nezávadných materiálů.
Mám taky starou po babičce a nemůžu si ji vynachválit. Přijde mi, že v těch nových měkkých (to jsou ty silikonové?) se neopečou okraje - já je mám nejradši polospálené.. D
méně než
10 příspěvků
Cituji mareolka: Skleněnou formu je potřeba dobře vymazat sádlem, ještě nikdy jsem ji nevymazovala olejem
Cituji Laky: Ze skleněné formy jsem přes pečlivé vymazání a vysypání dostla bábovku pouze tak,že jsem formu překlopila na talíř a na ní dala mokrou utěrku...
Tak já mám skleněnou a nemůžu si ji vynachválit.Vymazávám jak olejem tak máslem,vysypu strouhankou a naopak mám problém ji vyklopit,ne že by nešla,ale ona vyskakuje sama,ještě než ji stačím oklopit na talíř,už letí.Je fakt super.A člověk pozná i podle barvy,jak je upečená.Zkoušela jsem hliněnou i plechovou,ale nešlo to tak dobře,vždycky se kus odtrhl.Mám ji od babičky
Ahojky objevila jsem nádherné formy na bábovky jsou z německého eshopu neobjednává je náhodou někdo ?
Orionka73
Hezký...ale dost drahý teda...a neumim německy ani píp, nevíš náhodou z čeho jsou?
No já právě neumím německy ani slovo ale vím že je občas někdo objednává zítra jsem hodím ještě jeden odkaz teď mažu na odpolední
já jsem dostala kameninovou (keramickou) jen mi přijde, že je spíš do šířky než do výšky. Když se forma dobře vymaže máslem a vysype hrubou moukou, tak z ní bábovka vypadne úplně v pohodě.
Nevýhoda je, že se s ní nesmí nikde ťuknout když je horká ani hned umýt a je taky pěkně těžká...
Ahojky ještě jeden odkaz na ty úžasné formy na bábovky
http://www9.dealtime.com/xDN-homeandgarden_kitchen --nordic_ware-kt_category_type_bakeware~PG-2
Cituji Indulka: Ahojky, já mám formu na bábovku po mé babičce a ta ji dostala ke svatbě. Babičce by bylo 94 let, takže se bábovka opravdu dlouho používá.
Tak tu mám taky a je dokonalá!
Já tady někdo psal, že silikonová forma pouští odér, tak s tím musím nesouhlasit. Já mám silikonový "srnčí hřbet" a nemůžu si ho vynachválit. Žádné vymazávání, vysypávání. Jednou v ní peču buchtu, podruhé zapékám těstoviny a nikde nic cítit není.
Já mám keramickou a s vyklopením nemám problém vymažu pořádně herou a vysypu strouhankou. Jsem s ní moc spokojená
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.