Tak asi půjdu do té rozkladací. Aspoň se bude dobře vyklápět,no a určitě se taky vždy zadaří.....
máme doma kameninovou formu, ale v té se mi bábovka nepovedla, zato ve formě ze žáruvzdorného skla je parádní
jen holky pozor pokud máte "hrnkové recepty" tak počítejte s tím,že rozkládací forma je trochu větší obsah než klasická bábovková a tak bude ve stejném množství těsta bábovka nižžší...spíše jakoby věnec.
No ale pro mě je fakt rozkládací forma nej mezi formama.
Já dělám ve skleněné formě a vždycky mám problém to vyndat O té silikonové jsem právě slyšela, že se to z té bábovky jenom stáhne, takže by to můj problém vyřešilo, ale docela jste mě vyděsily s tím, že to chytá odér
Já dělám ve skleněné i skládací a obě v pohodě. Podle mě to stejně spíš záleží na dobrém těstě.
Když já sádlo zrovna dvakrát nemusím Mažu máslem a pak ještě vysypu, ale stejně se mrcha přilepí... a těsto je prověřené, nikdo s ním problém neměl, jenom já, takže je to asi mým talentem
Kacrum
Ze skleněné formy jsem přes pečlivé vymazání a vysypání dostla bábovku pouze tak,že jsem formu překlopila na talíř a na ní dala mokrou utěrku....no ale nebezpečí,že se forma rozletí rozdílem teplot.
Takže nejsi sama....rozkládací mi tyto problémy nedělá,otevřu prostě formu a bábovka je venku.
Já bych to sádlo asi nezvládla, nejím ani vepřové maso, natož sádlo Tu mokrou utěrku jsem taky zkoušela, ale vůbec žádný efekt, nakonec se mi ta bábovka zlomí, půlka vypadne a půlka zůstane vevnitř Tak asi zkusím poshánět tu rozkládací
No s tou mokrou utěrkou...je fakt, že jsem ji několikrát použila a bábovka pak vypadla, ale možná by vypadla i sama. Někde jsem totiž četla, že to vůbec žádný účinek nemá.....někde totiž vyvraceli různý vychytávky a já jen žasla, co vše občas dělám a prý to žádnej účinek nemá. Jinak většinou používám taky sádlo, je asi nejlepší....naštěstí s vyklápěním problémy nemám a ajk tady čtu tak s tou rozkládací mi topůjde úplně samo
Já mám teda na bábovky ještě staré formy po babičce...plechové či co to je za materiál a pokud je dobře vymazaná a vysypaná strouhankou, tak se mi ještě nestalo, že by nešla vyndat. Ze spoda dám talíř a překlopím a je to. Žádné silikonové výmysly bych teda já osobně nezkoušela. Toť můj názor.
Tedy, já vím, že to vysypávání sem až tak moc nepatří, ale zkuste místo strouhanky použít kokos. Ne, že by šla bábovka lépe vyklopit, ale má úplně jinou chuť.
Otvírací formu na bábovku s hladkým dnem na dort,středem na bábovku a ještě forma na biskupský chlebíček....15.10. čtvrtek prodává Kaufland za 299kč komplet,našla jsem v letáku.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.