Ahoj holky google už jsem prolistovala a teď by mě zajímaly by mě vaše názory a zkušenosti zajímám se o figurky z fondánu nebo z marcipánu. S čím se Vám pracuje líp? a vydrží mi to třeba na krému z philadelphie/ lučiny? Moc na ty máslové krémy nejsem. Figurky jsem sama ještě nezkoušela, tak ocením všechny rady
Reaguji na Miyomi: sama jsem dělala figurky se směsi šušeného mléka, moučkového cukru a drcených mandlí (takže polofondán, polomarcipán) troška vody a pár kapek oleje (případně aroma, barev apod..) drželo to vždy pěkně tyjo delá mi chutě, miluju tyhle figurky
Dělávám falešný marcipán - sušené mléko, moučkový cukr, olej, voda, mandlové aroma. Dobře se s tím modeluje, prý je to moc dobré (nejím to, takže to neposoudím ). Ale obecně marcipán/fondán nemá moc rád tyhle lučinové-tvarohové-šlehačkové krémy, teče na nich. Zase asi záleží, jak dlouho to na tom musí vydržet, chvilku to asi zvládne, ale nezkoušela jsem to. Dělám to takhle - naplním dort philadelphia krémem, zvenku ho pomažu tenkou vrstvou máslového (půl změklého másla+vanil. puding uvařený ve 300ml mléka), potáhnu marcipánem, figurky dám na to.
No, já bych figurkama ráda ozdobila muffiny a cupcakes asi by to nebylo na tyden, ale den-dva než by se to snědlo. Jinak mě nenapadá nic víc než čokoládové zdobení, ale s tím člověk nemá tolik volné ruce :/ a tolik možnosti kreativity
Cituji Miyomi: den-dva
Tak to nevím, zkus nějakou diskusní stránku o pečení (dortomanie a tak), třeba tam někdo bude mít zkušenost.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.