Ahoj holky,
naposledy som prezerala v obchodoch salámy, mala som chuť mať doma nejakú trvanlivejšiu, čo vydrží dlhšie v ladničke, ale nemá až také vysoké percento tuku, ale podarilo sa mi nájsť len samé s obsahom tuku 50 %, 47 %..
Neviete či existuje aj nejaká trochu viac "light" verzia alebo druh salámy, ktorá by bola zároveň aj trochu chutná?
Ďakujem.
Sušená krůtí šunka, nebo podobné sušené plátky masa. Ty vydrží docela dlouho a tolik tuku v sobě nemají.
myslím, že ne....
ale i kdyby ano, jsi si opravdu jistá, že bys něco tak odporného svému tělu chtěla dopřát? hlavně při dietě přijde mi absurdní jíst odtučněné odvápněné věci oslazené umělými hmotami a tvrdit, že žiju zdravě. kup si raději úplně normální kvalitní třeba křemešník. je dobrý, a trvanlivý. pár koleček nikomu kila navíc nezpůsobí (jím ho bězně, a za půl roku jsem shodila opravdu viditelně).
do výroby salámů jsem měla možnost nahlédnout, a NEdoporučuju. light potraviny jsou vždycky nezdravější než ty normální.
A co třeba Prosciutto? Podle mně je to stokrát lepší než nějaký mletý salám, akorát je slanější a druhů je spousta...
být tebou tak by si koupila šunky s vysokým podílem masa (nejméně 90%) a na tuk bych nekoukala, vždyť i ten je k životu potřebný
Reaguji na PardGalen: Díky za tip a vieš aj poradiť kde také niečo zohnať? Cenovo to vychádza ale asi dosť draho že?
Reaguji na eliss_:
No šunky kupujem, ale tie vydržia tak maximálne pár dní a potom sa skazia, skôr som chcela salám lebo je trvanlivý, vydrží v ladničke aj mesiac, moc často to nekonzumujem..
Reaguji na jannulik:
Měli by to mít ve většině větších potravin. Tam kde prodávají balené uzeniny. Je to o něco dražší, o kolik záleží podle toho odkud a z čeho to je, ale většinou bývá výběr dostatečný.
Reaguji na jannulik:
myslíš aby to vydrželo dlouho otevřené?já v penny kupuju šunku vakuovanou, ta vydrží fakt dlouho, ale je pravda, že když jí rozděláš, tak chce do týdne sníst,ale tak to je asi u většiny salámů, ale opravdu radím nekupovat, byť nízkotučné, náhražky, je to hrozné svinstvo.
Tak pokud trváte na salámu, tak Krahulík dělá Vysočinu Fit, má 25 % tuku. A je celkem dobrá, i když vzhledem k zdravému jídelníčku taky žádný zázrak .
Reaguji na eliss_:
Áno tak som to myslela aby vydržala dlho otvorená.. No čo ja viem tak tie tvrdšie salámy nekrájané môžu byť otvorené aj mesiac či sa mýlim?
A není lepší si koupit raději čerstvý kousek salámu nebo šunky častěji, než mít v lednici něco dlouho otevřeného, i když na tom nepozoruješ změnu vzhledu a chuti. Všechny tyto výrobky s dlouhou dobou spotřeby jsou nějakým způsobem chemicky ošetřeny.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.