Cituji Ar_: V Praze jsi nenarazila na takové řeznictví? No to je mi divné.
je možný, že jsem si toho spíš nevšimla. Dívám se v řeznictví hlavně na maso, tak jsem to mohla přehédnout.
Cituji verculik: E250 je dle infa zdaví škodlivá přída
Co je příďa? Asi přídatná látka, že, tolik k češtině.
Něco ti prozradím, zdraví škodlivé je naprosto všechno, voda, sůl, léčiva, záleží jen na té dávce, co v malé a mini dávce neškodí, až pomáhá, je ve velké dávce jedem, naprosto všechno.
Reaguji na verculik: zatím ne, nemám ten šunkovar....ale časem to zkusím. Já teda jinak kupuju šunku v Globusu - přímo GLobus šunka, složení tedy nevím, ale je moc dobrá. A pak v Lidlu mají takové,co maji 90-96% masa, což je super.
Cituji Amnesia: zatím ne, nemám ten šunkovar....ale časem to zkusím.
Ona ta vařená šunka chutná jako vařené maso a nemá chuťově nic společného se šunkou z obchodu chutí a vzhledem bych to přirovnala k vepřové domácí konzervě - je to dobré,ale šunka to není.
Cituji verculik: zjistila jsem, že kromě jiného šunka obsahuje Dusitan sodný
Bez toho uzeniny nejdou vyrobit,nebyla by trvanlivost.
Radši dusitan než milion bakterií
Masné vůrobky musí obsahovat sůl, jinak by by se tam bakterie množily jak houby po dešti. Takže kdo hledá šunky a salámy bez solí a éček je blázen.
Reaguji na bucinek07: je to toxin, který si pod označením botox nechávají vstříkávat ženské pod kůži na vyhlazení vrásek...
Reaguji na bucinek07: nevysvětluju, jen to doplňuju protože fakt nechápu, kdo si to může nechat udělat, ale to je mimo téma
Kikulina: Právě proto, že dnes už není naprosto čisté nic, je rozumné sledovat množství v jednotlivých složkách stravy a snažit se snížit celkové množství aspoň trochu. To samé se týká třeba soli - je taky ve spoustě věcí, kde by ji člověk ani nečekal, a pak se najednou diví, že jí denně přijme min. dvojnásobek než je doporuč. množství.
Cituji Amnesia: Já teda jinak kupuju šunku v Globusu - přímo GLobus šunka, složení tedy nevím, ale je moc dobrá. A pak v Lidlu mají takové,co maji 90-96% masa, což je super.
To máš pravdu, v Lidlu právě kupuji tu Dulano šunku a je moc dobrá. Každopádně i ta obsahuje E250.
Já bych si ten šunkovar i koupila. Problém je spíš v tom, že se ta šunka musí pak, co nejrychleji sníst. Asi bych neměla čas ji vařit každý týden. Myslíš, že by se dala případně zamrazit? To asi ne, viď?
Cituji thesmile: . Takže kdo hledá šunky a salámy bez solí a éček je blázen.
Je mi jasný, že šunka bez éček neexistuje. Jenže není éčko jako éčko. E250 dosahuje skóre škodlivosti 5.
Každopádně souhlasím s tím, že se to dnes jsou éčka ve všem. To bychom nemohli jíst nic. Jen se to snažím vybírat lepší potraviny.
Cituji bucinek07: Ehm, když vynechám ten překlep, tak to není bakterie ale jed
omlouvám se, psala jsem v rychlosti je to jed produkovaný bakterii
Reaguji na verculik: já ti pak písnu, kde co kupuju a tuším že v bille se prodává šunka bez 250, nebo alespoň prodávala před dvěma lety, já už v potravinových řetězcích uzeninu nekupuju, zatím zkus mrknout na farmu sasov, měla uherák, ten byl bez 250 a tuším, že i šunku mají bez toho
Reaguji na verculik: takže biouherák od firmy Sasov, a šunka taky od nich. v hypernově prodávájí šunku taky bez 250, ale značku ti neřeknu (byly dva druhy a byly nejdražší z celého regálu), pak pršut (ale tam je třeba koukat, některý to obsahuje, některý ne), v bille prodávají norimberské klobásy (taky tam mají více druhů, tak číst složení), a pak takové miniklobásky (spíš to vypadá jako kuličky), Kaufland - balený suchý salám Pepe,
Kikulíno a co o tom víš Ty, že tady Verculíka napomínáš?
Cituji Kikulina: Stejně jako všechna ta hnusná a odporná chemie, že? Hloupý postoj. Opravdu o tom nic nevíš.
Tak se mně zdá, že jsi nějak moc chytrá. Počet rakovin se zhruba od roku 1975 ztrojnásobil a nárůst této nemoci se stále zrychluje. Nemyslíš Kikulíno, že chemie v potravinách je jedním z faktorů který k tomu přispívá?
PS: To chce klid.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.