Docela ráda čtu knížky o Francii, takže šneky na talíři znám jen zprostředkovaně
Prý se šnek nechává dost dlouho vyhladovět, než jde do kuchyně. Možná proto, aby na talíři nebyla ta tráva ...
Cituji dadabus: A to se dělá z těch klasických velkých záhradních ( Helix ) , nebo z nějaké menší odrůdy ?
jj, dělá se to z těch Helix (pěstují se na nějakých farmách v Maďarsku nebo kde, vyjde to lacině) a sem se pak dováží. Naši šneci nestačí. Poptávka převyšuje nabídku.
Já bych to ale do pusy taky nestrčila. Byla jsem ve výrobním procesu a fascinoval mě ten zápach. Ale nikomu to neberu, mě zase třeba chutnají mořské příšerky.
Cituji rice: potom je uvařili a snědli celý. v těch šnečích střevech prej ještě zbyla tráva.
ten šnek se jí jen od hlavy do pasu, ten zbylý díl se musí vyhodit, jsou to černá střeva plná
hádejte čeho asi. Takže vžádném případě nejíst celé.
Cituji Frantimirka: ricepotom je uvařili a snědli celý. v těch šnečích střevech prej ještě zbyla tráva.
ten šnek se jí jen od hlavy do pasu, ten zbylý díl se musí vyhodit, jsou to černá střeva plná
hádejte čeho asi. Takže vžádném případě nejíst celé.
Přesně tak, u krevet se přeci taky odstraňuje to střívko. Mimochohem, když si uvědomíte, co všechno se zužitkuje z prasete nebo krávy, tak to taky není žádná chuťovka...Mozeček- to je zase ble pro mě. Dršťkovou ani náhodou- jíst něčí žaludek, a proch...čúraný ledvinky taky nemusí vonět každýmu, i když se pořádně vyčistí. A je toho víc...
jůůů šneky jsem nejedla ale asi to nebude špatné. Jak tady píšou holky ona žádná laskominka se zrovna nepřipravuje humáním způsobem také by mě zajímalo jak to chutná. Já mám ráda mořské příšerky a na dovče mi vyloženě chutnaly mušle, ňamka
Šneky se připravují s máslem a česnekem, takže chutnají po česneku . Já bych to popsala jako něco mezi hřiby a hovězím masem, je to tmavé, tužší konzistence a má to jemnou nasládle - kovovou chuť, trochu jako vařené hovězí. No a kolem toho je ten "výpek", omáčka, chutnající jako normální šťáva z pečeného masa ...
Mně osobně to chutná velice, napodiv i přítel to dokázal alespoň ochutnat ( a to krevety a podobnou mořskou havěť nesnese ani na pohled ) . Myslím, že když si vezmete takové vejce ... nebo takové mléko, nebo dokonce jogurt , a zamyslíte se nad tím, co to vlastně je, tak proti tomu čisté maso ze šneka vyjde ještě dobře . Všechno je jen otázkou zvyku ...
Tak jsem dnes byla v Makru a koupila jsem si s12ks šneků s bylinkovým máslem v ulitce...zamražené za 60kč...mám je na mrazáku a co teď?Musím je zapéct v troubě nebo jen nechat rozmrznout?Já vůbec nevím...není tam nic napsaného.
musí se dát péct do trouby, myslím, že jsme je ani nenechali rozmrzat, máme teď v mrazáku 4 krabičky, mňam
Cituji Iamsweethoney: zapéct v trou
Jj, zapéct v troubě tak jak jsou, oni se v té troubě rozmrazí, není třeba předem.
Ještě, že to Makro existuje
Cituji dadabus: Všechno je jen otázkou zvyku ...
já vím, ale prostě...ne ne ne asi bych nedokázala ochutnat ani brouky a jinou havěť (třeba pečenou tarantuli nebo termití královnu uaaaa) asi až budu umírat hlady, ochutnám toto chuťové potěšení, ale zatím upřednostňuju šunku a kuřecí prsa
Hlásím, že makro - šneky byli u nás k Vánocům jako předjídlo na Štěpána a povedli se jak v restauraci - zapékala jsem je na nejvyšší poloze roštu v horkovzdušné troubě na 220´C s puštěným grilem asi 10 minut bez rozmražování. K tomu opečený toast potřetý česnekem. Zkuste
dadabus
Ahoj v Novém roce
Promiň ale já jsem se taky drobet zbláznila do šneků ,hlavně v kosmetice.Ale jsem vyzkoušela šnečky od firmy Snailex a jak ty hodnotím výborně ,ALE paštička od této firmy je výborná a není ani drahá dále mám od nich šnečky v hovězím vývaru tak budu zkoušet dál dám pak vědět jak to dopadlo.
Ahoj
Ahojky,tak jsem si je před pár dny dala.................teda nejlepší pochoutečka....mňam
Cituji majka1: od firmy Snailex
Ty v skleničce zalité ve vývaru ? Taky uvažuji, že si je objednám .. jsou dobré ?
Cituji Dainty: Gurmáni si je narvou zpátky
Jo, mám novou zkušenost i s ulitami a kleštěmi na šneky, málem jsem dopadla jako Julie Robertsová v Pretty Woman ...
Tak holky šneka bych do pusy nestrčila ani za nic, ale blízko mého bydliště normálně vykupovali šneky a pak je vozili do restaurací takže si troufám říct, že pokud jste mysleli že jíte nějaké africké či co tak to byly šneci z Čech
V Sandtnerce je recept jak připravit šneky (v kuchařce hlemýždě). My je děláme každý rok na boží hod stějně jak to dělala moje máma a babička a kupuju je v plechovce. Obchody s produkty z Francie by je měli mít.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.