Napadlo mě zeptat se,jestli děláte knedlíky(kynuté i bramborové)doma,nebo jestli je kupujete.Já je dělám,protože koupené nám připadají otřesné,hlavně ty kynuté.Ale plno kamarádek mi tvrdí,že je to zbytečná práce a koupený jsou stejný.Co si myslíte?
Kynuté děláme, bramborové jak kdy. Jsou dobré i z prášku, tak to tak neřešíme.
Holky-kuchařinky, napište mi některá recept na kynuté knedlíky Moc prosím Zkoušela jsem několikrát asi 3 různý recepty a nikdy to nebylo ono... Někdy byly i horší než ty gumový kupovaný Myslím si (doufám ), že je to špatným receptem, snad tak neschopná kuchařka nejsem
Jinak bramborový z pytlíku jsem ani já ani mamka nikdy nezkoušely.... Párkrát jsme měli nouzově mražený a špatný to nebylo, ale domácí jsou domácí
Já dělám občas domácí bramborové, jsou úplně úžasný Kupovaný mi moc nejedou, to už je radši nahradím kupovanýma nokama (gnocchi). Z pytlíku taky nejsou špatný. Domácí bramborové jsou opravu úplně nejlepší, ty si klidně dám i samotný jen omaštěný šťávou z masa. Ale zas je to pěkná piplačka - oloupat brambory, uvařit, nastrouhat, udělat těsto, uplácat knedlíky, uvařit, nádobí šílenýho... Kynuté nedělám, protože je vůbec nejím, takže nevím.
kynuté i bramborové zásadně domácí... kupovaný jsou fuj.
Kynutý knedlík (domácí rychlovka):
2 hrnky hrubé mouky
cca hrnek vlažné vody
1 vejce
půlka droždí
špetka soli
mouku dám do mísy, udělám důlek, na okraj sůl, do středu vajíčko a rozdrobit droždí a zalít troškou vody, až se droždí rozpustí dolít vodu a zadělat, nechat vykynout v teple. Udělám tři šišky a hodím je do vařící vody. důležitý je knedlík pořádně uhladit aby nepopraskal, vařím 20 min a jednou je otočím. Když je chuť přidávám nakrájenou housku nebo rohlík. Jinakjsou to knedlíky takové hutnější než ty kupované
domácí jsou nej..bramborový mi tak dobře nejdou ale v kynutých jsem profík.dělám je z polohrubý mouky.na 1/2kg mouky půl kostičky droždí.zadělám kvásek tak,že v malým kastrůlku rozmíchám droždí s lžičkou cukru a poté zaliju teplým mlékem cca 1-2dcl zamíchám vidličkou ,kterou v tom ponechám.kvásek během chvíle vykyne.do mísy přes síto proseju mouku(knedlíky jsou potom nadýchanější,není nutné dělat)špetku posolím,vliju kvásek a přiliju cca3dcl teplého mléka s rozkvedlaným vajíčkem.zadělám těsto do kterého přidáme na kostičky nakrájený rohlík a poté dávám vykynout do trouby ,kterou si předem trošku předehřeju.(urychlí to kynutí).do půl hoďky je těsto vykynuté ,vypracuju na vále knedlíky ,které vkládám po chvilce do vroucí vody ,vařím max.25min pod poklicí.dělám vše od oka ,takže možná toho mléka tam bude víc .
Já dělám kynuté doma.Ty kupované mi přijdou jako peří nebo jak to napsat..nechutnají mi.Bramborové dělám ty z toho pytlíku a jsou dobré,domácí jsem dělala jestli 2x,ale to už je pěkně dlouho.
Taky dělám jedině domácí. Na kynuté mi těsto udělá domácí pekárna, takže je pak hodím jen uvařit
Delame zasadne domaci. Vůbec to není mnoho práce. Za cca 10 min je testo a pak uz jen chvilku pockat. Tak nadýchaný a chutný knedlik jako domácí se koupit ani nedá.
ještě bych dodala, že když někdo tvrdí, že to dá moc práce, tak je pro mě rychlejší zadělat knedlík než oloupat a nakrájet brambory pro celou rodinu
Reaguji na sametka: Dotaz
Cituji sametka: zaliju teplým mlékem cca 1-2dcl
Cituji sametka: a přiliju cca3dcl teplého mléka
Takže máš cca 400-500 ml mléka na 0,5kg mouky? Nebo jsem to špatně pochopila...já jen že se mi to zdá moc. Chtěla bych zkusit nějaký nový recept na knedlíky, tak šmejdím na netu a tady a teď trochu váhám.
A ten rohlík tam dáváš jen jeden? Musí být? Já chci právě recept bez rohlíků, protože se mi nechce zítra do krámu, mám doma droždí a tak si říkám, že ho udělám, ale většinou dělám houskový, nebo kupuji hotový -u nás je domácí výrobna, mají fakt dobrý i bramborový.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.