Ahojte,
tatík miluje karamel v jakékoliv podobě, tak mě napadlo, že bych mu karamelky vytvořila. Nemáte někdo triky a rady jak takové karamelky udělat? Nechci karamelky, které vylámají zuby, spíš bych ráda takové smetanové, do kterých se dá zakousnout
www.rostaci.cz/recepty/pro-vetsi-dospele/domaci-me kke-karamely
Jsou vynikající,doporučují vyzkoušet
stránka nenalezena a to už se mi sbíhaly chutě
Reaguji na netík: Jo jo taky si tam někdy přidavam sekané oříšky nebo mandle,a je to fakt moc,moc dobré.
a můžu se zeptat jak dlouho vydrží dobré?vypadají dobře, akorát tedy místo třtinového cukru zkusím jen přírodní,snad to půjde i s ním
Reaguji na Lucrezia:
mno asi není tak upravený jak rafinovaný bílý, je nahnědlý jako třtinový
Je mnohem lepší použít třtinový cukr,má svoji typickou chuť a karamelky jsou s tímto cukrem mnohem lepší a chutnější.Ale může se použít i přírodní.Jak dlouho vydrží čerstvé?Mně nejvíce chutnají úplně čerstvé,déle mi stejně nevydrží,protože je to fakt mňamka a hned je sním Ale myslím si,že když se nějaký ten den nechají odležet budou pořád stejně chutné.
Reaguji na Beaa:
díky, zkusím to s ním a uvidím, v obchodě měli třtinový děsně předražený, tak jsem vzala ten přírodní.
Reaguji na Beaa: A oříšky přidáváš kdy? až v té poslední fázi, jak se to dává vychladnout na plech?
Reaguji na Beaa:
A co myslíš, je lepší smetana nebo mléko? Nebo to vyjde na stejno?
už se těším, až si je udělám
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.