Roláda bez mouky:
5 celých vajíček
2 lžíce kakaa
3 lžíce fruktozy
tvaroh rozdělaný s fruktozou a šlehačkou /nebo šlehačka s fruktozou
Postup:
Vajíčka s cukrem vyšleháme do opravdu husté pěny. Pak opatrně vmícháme kakao a pěnu vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v horké troubě, pečivo se nejprve hodně nafoukne a až spadne do konečné podoby, je upečeno. Není dobré troubu otevírat, srazí se cca 5-10 minut. Vyndáme roládu a necháme ji vychladnout a pak na pocukrované /pomletá fruktoza/ utěrce smotáme. Po úplném vychladnutí plníme buď rozdělaným tvarohem s fruktozou - jen málo fruktozy, samotná roláda je sladká dost /možno přidat i šlehačku/ nebo pouze s ušlehanou šlehačkou. Tento paplsek se vyloženě vznáší na talířku a perfektně pasuje do živočišného dne - chutná jako bezé roláda. Pokud to vydržíte, nechte ji trochu v lednici uležet.
To bude s největší pravděpodobností, že jsi nejdříve nenašlehala vajíčka s fruktózou do pěny - přibližně 10 min. šlehání a pak oooo...patrně ,postupně, zlehoučka vmíchat kakao. To stačí vmíchat i měchačkou. Když dáváš těsto na papír, musí být jako pěna
je to tady asi nejpečenější sladkost hodně holek už to tady zkoušelo a prý je to vynikající, já jsem to jěště teda nedělala, teď to bude premiéra
a holky ještě doporučují ten upečný korpus posypat třeba kokosem nebo něčím, protože když ho máš delší dobu , tak ten tvaroh pouští vodu, která se vsakuje do toho těsta, tak abys ho neměla moc mokré
Super, zdá se to jednoduché. Asi to zítra zkusím. Už se moc těším na něco sladkého Fruktózu kupuješ ve zdravé výživě??
estrellita
Ahááá, děkuji. Já hodně používám místo soli aromat. Je chutnější. Po solčance se podívám.
No, děvčata, tak děkuji za inspiraci. O víkendu to určitě vyzkouším. Zítra nakoupím ingredience a určitě dám vědět, jak to dopadlo. Pečení mě baví, ale roládu jsem ještě nedělala, snad to dobře zamotám.
Když tak to bude moučník na lžičku (jako už hodně věcí)
Jinak dnes jsem si šla pro tavenýr, a u nás ve zdravé výživě ho neberou, ale kvůli mě na zkoušku objednají, tak jsem zvědavá, má být příští středu.
Antarie
chutnají dobře, je to něco podobného jak je třeba Lupeto, jestli znáte, na zahnání chutě na brambůrky, je to dost dobré
petronela84
Díky za tip,taky si je koupím.
Teda holky tak se dívám,že jsme ale velké mlsalky!Já teda strašně velká!
adelka32
Rádo se stalo!
Přidám ještě jeden kytičkový.
Nakrájenou cíbulku zpěním na oleji,přidám na kousky krájené vegeťáky párky,osmahnu,zaleju sojovým mlékem s příchtí smetany,přidám nakrájené brambory,muškátový oříšek,pepř,sůl,vegetu,drcený kmín a povařím do změknutí brambor.Zahustím hladkou moukou.Nakonec přidám na tvrdo vařená vejce na osminky.Rodinka to jí s celýma vajíčkama a já si vybírám jen ty žluoutky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.