holky a jaký je teda ten rostlinný tuk do těch sladkých receptíků? A myslíte, že bych ho mohla nahradit třeba olivovým olejem? A v jakém poměru?
garbage
Vítám Tě mezi námi
Taky si peču chleba a používám všechny mouky, vyjma bílé. Nebo to smíchám napůl s žitnou nebo tak.
Fruktozu prodávají i v supermarketech, mají ji normálně mezi cukrem a nebo u sladidel.
Tali
Ahoj Talinko, mě se váha dolů taky moc nehrne. Asi se tělo fakt naštvalo, ale už trošku povoluje
Ráda Tě vidím
Antarie
Děkuji Antari.. Já jsem už hotová, škoda slov.. Unavená.. A za měsíc mě čeká vyšetření a vůbec se mi do toho nechce..
adelka32
můžu sušene sojove mleko se smetanou?Ja to dnes koupila ve zdrave vyživě.
Sušené mléko s příchutí smetany neznamená, že je v něm smetana - jedná se pouze o příchuť.
Podívej se na složení - pokud by tam opravdu byla smetana, tak ho dej někomu jinému, kdo nedělí
MANDARINKOVO - POMERANČOVÝ DORT - ZVÍŘÁTKA
6 vajec
100 až 120g fruktozy
80g sušeného mléka
80g kokosové moučky
30g rostlinného oleje
5 mandarinek
Máslový krém: 150-200g fruktozy, 100g másla, 200ml mléka, 2 žloutky, 100ml štávy z pomeranče, 50g želatiny, 1 lžíce citronové štavy, meruňková marmeláda
Utřeme žloutky s polovinou množství fruktozy. Z bílků ušleháte sníh a vmícháte druhou polovinu fruktozy. Sladký sníh potom vmícháte do žloutkové pěny, přisypete sušené mléko a kokos a olej. Dortovou formu vymažete máslem, vysypete ořechy a naplníte těstem. Troubu zahřejete na 150°C a pečeme asi 45 minut. Prvních 10 minut neotvírat troubu!!!
Studený dort rozkrojíte vodorovně na 3 pláty. V kastrůlku si povaříte mléko s fruktozou a pak do něj přidáte pomerančovou štavu spolu s želatinou. Tekutina se nesmí vařit. Vypnete plamen, želatina chladnutím pomalu houstne, přidáte do ní máslo, směs promícháte, pak přidáte citronovou štavu, žloutky, opět promícháte a tím je krém hotov. Kastrůlek s krémem posadíte na větší kastrol, který naplníte vodou tak, aby sahala až k menšímu kastrolku, prostě musí být ponořen. Vodu zahřejete k bodu varu a pomocí vodní lázně udržujete krém teplý. Spodní plát dortu vrátíte zpátky na dno dortové formy, potřete ho marmeládou a krémem, posadíte na něj druhý plát, opět ho potřete marmeládou a krémem a posadíte na něj třetí plát. Takto ho necháte ztuhnout v lednici asi 3 hodiny. Z tuhého dortu sundáte oddělovací stěny dortové formy a boky potřete zbytkem krému. Ten je mimo jiné třeba udržovat ve vodní lázni ve vlažné teplotě, aby se s ním dobře pracovalo. Pak oloupete mandarinky, rozdělíte je na měsíčky a ozdobíte celou plochu dortu.
Mandarinkovo-pomeranov dort
Sachr dort - kytiky
Sam dobrtky
garbage fruktóza = ovocný cukr - v některých obchodech je fruktóza v krabicích an alespoň u nás, ve zdravé výživě mají v pytlíkách ovocný cukr - je to jedno a to samé, jen fruktóza je o tu krabici dražší. Fruktóza stojí kolem 52 Kč, ovocný cukr 47 Kč.
Tak já tady píšu, jak se rychleji spadnout a vy do mne dortíkama. No fuj. Zavírám, normálně se mi sbíhají sliny
Díky antarie
tak to je fajn, já bílou vůec na chlebík nepoužívám. Jen tu tmavou chlebovou - žitnou a pšeničnou. to jsem ráda. Domácí chlebík tak jak ho dělám mám moc ráda a nerada bych se ho vzdávala.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.