arrow
profile_image
petronela84
od 2. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

holky a jaký je teda ten rostlinný tuk do těch sladkých receptíků? A myslíte, že bych ho mohla nahradit třeba olivovým olejem? A v jakém poměru?

arrow
Neprodává v Bazaru

garbage
Vítám Tě mezi námi
Taky si peču chleba a používám všechny mouky, vyjma bílé. Nebo to smíchám napůl s žitnou nebo tak.
Fruktozu prodávají i v supermarketech, mají ji normálně mezi cukrem a nebo u sladidel.

arrow
Neprodává v Bazaru

Tali
Ahoj Talinko, mě se váha dolů taky moc nehrne. Asi se tělo fakt naštvalo, ale už trošku povoluje
Ráda Tě vidím

arrow
Neprodává v Bazaru

Antarie
Děkuji Antari.. Já jsem už hotová, škoda slov.. Unavená.. A za měsíc mě čeká vyšetření a vůbec se mi do toho nechce..

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Sluncere,Veruskha
v rajském protlaku cukr nevadí - je rozložený!!!!!

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

garbage
fruktóza se dá koupit v lékárnách a někdy i v drogeriích

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

adelka32
můžu sušene sojove mleko se smetanou?Ja to dnes koupila ve zdrave vyživě.

Sušené mléko s příchutí smetany neznamená, že je v něm smetana - jedná se pouze o příchuť.
Podívej se na složení - pokud by tam opravdu byla smetana, tak ho dej někomu jinému, kdo nedělí

arrow
Neprodává v Bazaru

MANDARINKOVO - POMERANČOVÝ DORT - ZVÍŘÁTKA
6 vajec
100 až 120g fruktozy
80g sušeného mléka
80g kokosové moučky
30g rostlinného oleje
5 mandarinek

Máslový krém: 150-200g fruktozy, 100g másla, 200ml mléka, 2 žloutky, 100ml štávy z pomeranče, 50g želatiny, 1 lžíce citronové štavy, meruňková marmeláda

Utřeme žloutky s polovinou množství fruktozy. Z bílků ušleháte sníh a vmícháte druhou polovinu fruktozy. Sladký sníh potom vmícháte do žloutkové pěny, přisypete sušené mléko a kokos a olej. Dortovou formu vymažete máslem, vysypete ořechy a naplníte těstem. Troubu zahřejete na 150°C a pečeme asi 45 minut. Prvních 10 minut neotvírat troubu!!!
Studený dort rozkrojíte vodorovně na 3 pláty. V kastrůlku si povaříte mléko s fruktozou a pak do něj přidáte pomerančovou štavu spolu s želatinou. Tekutina se nesmí vařit. Vypnete plamen, želatina chladnutím pomalu houstne, přidáte do ní máslo, směs promícháte, pak přidáte citronovou štavu, žloutky, opět promícháte a tím je krém hotov. Kastrůlek s krémem posadíte na větší kastrol, který naplníte vodou tak, aby sahala až k menšímu kastrolku, prostě musí být ponořen. Vodu zahřejete k bodu varu a pomocí vodní lázně udržujete krém teplý. Spodní plát dortu vrátíte zpátky na dno dortové formy, potřete ho marmeládou a krémem, posadíte na něj druhý plát, opět ho potřete marmeládou a krémem a posadíte na něj třetí plát. Takto ho necháte ztuhnout v lednici asi 3 hodiny. Z tuhého dortu sundáte oddělovací stěny dortové formy a boky potřete zbytkem krému. Ten je mimo jiné třeba udržovat ve vodní lázni ve vlažné teplotě, aby se s ním dobře pracovalo. Pak oloupete mandarinky, rozdělíte je na měsíčky a ozdobíte celou plochu dortu.

Mandarinkovo-pomeranov dort

arrow
Neprodává v Bazaru

Tali
Jaké vyšetření? Je to vážné?

arrow
Neprodává v Bazaru

Ještě přidám pár obrázků z knížky. Krása, že.

Sachr dort - kytiky

Sam dobrtky

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

garbage fruktóza = ovocný cukr - v některých obchodech je fruktóza v krabicích an alespoň u nás, ve zdravé výživě mají v pytlíkách ovocný cukr - je to jedno a to samé, jen fruktóza je o tu krabici dražší. Fruktóza stojí kolem 52 Kč, ovocný cukr 47 Kč.

arrow
profile_image
Inava
od 3. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak já tady píšu, jak se rychleji spadnout a vy do mne dortíkama. No fuj. Zavírám, normálně se mi sbíhají sliny

arrow
profile_image
garbage
od 25. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Díky antarie
tak to je fajn, já bílou vůec na chlebík nepoužívám. Jen tu tmavou chlebovou - žitnou a pšeničnou. to jsem ráda. Domácí chlebík tak jak ho dělám mám moc ráda a nerada bych se ho vzdávala.

arrow
Neprodává v Bazaru

Antarie
Neurologické vyšetření víš.. A jak moc je nebo není vážné se uvidí na výsledcích..

arrow
profile_image
Sluncere
od 25. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

100%
16    0
Číst hodnocení

Tali
Držím pěsti!

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené