Ronnie - já sem zvyklá na billu a tady nic moc, zkusim jinej supermarket...no a nevíš, jak udělat tu hnědou omáčku? myslim krok po kroku. sem kuchař amatér, tak fakt mi nestačí říct, ať tam dám to či to. kdyžtak moc díky.
Ciriel
I v Bille se dá občas něco najít, hledej značky Frosta nebo Bonduelle. Frosta má skvělé směsi "na pánev", třeba s opékanými brambory, tedy je fakt, že jsou ty věci od nich dost drahé, ale zas jsou ty pytlíky veliké, takže mně to vyjde jeden tak na tři porce a to už jde. Jinak slušný je v tomhle ohledu Globus a bývalo i Tesco, ale jak teď, už moc nevím, chodím spíš do Globusu.
Jo a tu omáčku ti neporadím, já při vaření, zvlášť takových směsí, improvizuju s tím, co mi zrovna přijde do ruky.
Ronnie - ok, kouknu na frostu. já tady nikde globus ani tesco nemám, ale někde určitě něco seženu. díky
Ahoj holky! A zase se žere ...teda pardon, nechci nikoho urazit! Celej den jsem se těšila až sem nakouknu
Já jsem dnes 4 dne a je to skvělé!!! Chuť na sladké je minimální, dala jsem si sojové mlíčko, ale o víkendu máme dvě návštěvy, tak budu vyvářet a lednici jsem nacpala spoustou jídla a zákuskama, abych nemusela píct, ale vím, že odolám, mám pevnou vůli a když řeknu ne, tak ne
Prosím o radu, zítra budu péct srnčí maso, můžu si k tomu dát vařené zelí??? Nezahuštěné, samozřejmě!
Dnes jsem byla u švice na obědě, udělala houbové rizoto, dělí se mnou Jen po čem si stýskám je víno, ale zatím chci vydržet až něco zhubnu a vážení jsem si dovolila až po 7 dnech, tak snad už něco zhubnu
Ještě dotaz....za jak dlouho se dostaví první váhový úbyteček? Aspoň malinký
Barboras - jasný, srnečku se zelíčkem můžeš, já jim takhle kachnu, mastmou jako prase
váhovej úbytek je těžká říct. záleží hlavně na tom, z kolika kg začínáš a jak si zvyklá jíst. např - pokud bys měla 80 a jedla normálně, čili běžně pečivi, sladký atd, tak první tejden ti dvě kila asi spadnou. pokud si ale štíhlá a nikdy si nejedla moc pečivo, knedlíky a podobný hnusy (pardon), tak to pude pomalejc.
pevnou vůli ti chválim, to je základ úspěchu!
já sem si neska objednala z netu něco jako nutely, ale měly by bejt zdravý a dělený - nahradí mi to čoko. neska sem vylízala snad decku medu.
hodim vám sem na ty nutely odkaz.
a druhá http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_1 57/products_id/2773
budu lízat jak kočička
Ciriel, začínám na 58kg a kromě sladkýho jsem byla zvyklá na docela zdravou stravu, nic extra tučného, ten čokoška, na té jsem od porodu závislá, dodávám si tak energii.
K tomu srncovi je zelí OK - teda nezahuštěné moukou, jak píšeš.
Ciriel
Já dělám omáčky dvojím způsobem:
- buď ultrarychlé - do hrnce dám protlak, ochutím, co něj naházím třeba zeleninu, česnek, koření a nechám projít varem. Dá se to jíst takto nebo i rozmixovat, záleží, co v tom máš za zeleninu. Nakonec v trošce studené vody rozmíchám cca lžičku škrobu, naleju to do toho a míchám dokud to nezkoustne.
Zvířecí variantu mám, že dám smetanu a do ní většinou naházím taveňáky nebo jiné sýry, ochutím solí a pepřem a nechám sýr rozpustit. Taky se tam dá naházet zelenina a buď nechat nebo rozmixovat.
Obě omáčky jsou do 5 min
- pak dělám pomalejší s cibulkovým základem - na oleji osmahnu cibulku na kostičky a na to teprve dám buď protlak nebo smetanu - postup je pak už stejný jako u těch rychlejších. Klasickou jíšku, kdy se na cibuli nasype mouka a restuje se a pak se teprve leje třeba voda - tak tu nedělám, protože se mi vždycky udělají hrudky, tak si radši mouku nebo ještě radši škrob rozmíchám v hrníčku bokem a pak to do toho naleju - omáčka je pak krásně hlaďoučká.
Tak to jsem zvědavá, jak ty nutely budou chutnat! Já třeba samotnej med nemůžu, je to na mě moc sladký.
Barboras - tak to pude pomalu, bohužel, ale nevzdávej to, pude to určitě!!!!!!!!!
s čokoškou seš můj člověk, s tim musíme něco udělat, ti řikám .-)
Ciriel
to jsou úžasný odkazy - to si musím objednat taky
Jsem mrzutá, teď vůbec nehubnu, ale přesně vím proč - to jsou ty sladkostní orgie, co teď mám
Marge - jéé, díky moc za omáčky, tu s protlakem vyzkoušim, tu smetanouvou znám (něco podobnýho). šoupnu tam zeleninu a i nějaký maso a mňam
Marge1980, s těma omáčkama dobrej nápad! Já hustím omáčky instantní pohankou, to by šlo použít do zeleninových nebo instantní kukuřící. TZN:, že bramborový knedlík bez vajíčka bych s nějakou kytkovou omáčkou mohla! Třeba rajskou, tu miluju, z čerstvým rajčat! Já moc konzervovaný věci nepoužívám. A je to docela rychlý, povařím mrkev, potom do toho přidám oloupaná rajčata, koření, povařím, rozmixuju a zahustím instantní pohankou.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.