Simona
není zač, jsem ráda, že je nás čím dál víc, co dělí
Atanera
díky moc za ten chleba - ten recept určitě zkusím. Asi mám ten chleba horší tím, že ho peču asi na 150, tak zkusím na víc. A přesně jak píšeš - mám ho tuhý Netušíš, čim by to mohlo být? Přitom mi přijde, že vždycky celkem dobře vykyne. Peču ho asi v té samé vaničce co ty, taky jsem ji dostala od mámy
Marge1980
tak určitě to je tou teplotou, to je moc málo na chleba. I to že je to tuhé bude tou teplotu. Musí týt trouba opravdu hodně vyhřátá, stáhni ji až tak po 5-10 minutách, neboj chleba se nepřipeče.
Ať se další podaří.
Holky,, rajčata nejsou neutrál, ale zelenina - takže bacha. s ovocem se tedy nesmí.
jinak - omlouvám se, nevim, kdo už to psal - je pravda, že ty vařený rajčata sou asi jiná varianta dle tý summový (nebo jak se to píše).
každopádně hrášek a fazolky k masu určitě ne, dost možná tě to brzdí. a i tak - držíš krátce, dej tomu čas. na dělený se tělo musí nejdřív očistit a to po něm nemůžeš chtít po tejdnu či dvou. jasný, někomu reaguje rychle, ale někomu i za dva měsíce až. takže klid, pude to dolu rozhodně, jen neubírej - důvody už sem psala.
špízy byly famózní, jen mě trochu zprudil ten můj kamarád, ale to už je na jinou diskuzi. aspoň sem toho sežrala málo - a to už patří zase sem
Jen tak jsem v rychlosti, a spise ze zvedavosti, jsem projela forum o delene strave a pojala me hruza, vzdyt to preci musi byt dost nebezpecne ... nektere vitaminy, konkretne treba vitaminy rozpustne jen v tucich (vitamin A), tak telo nikdy nedostane v takove forme, aby ho mohl vyuzit a zpracovat ... nezahravate si nahodou se zdravim?
Armello, proč myslíš??? Naopak si myslím, že od té doby co dělím jím velice zdravě...až na ty vajíčka k snídani-a ty zrovna mé tělo vyžaduje
A vitamín A: rybí tuk, játra, mrkev, zelené a žluté listy, špenát, meloun, meruňky, zelí, brokolice, kukuřice, máslo, vaječný žloutek,... V menším množství: mléko, tučné ryby, třešně aj...Toho mám já osobně určitě požehnaně...Ne fakt, takové množství zeleniny co teď kupujeme nikdo v hypermarketu co nakupuje v tu chvíli taky ve vozíku neveze..A to že se při kytkách nedoporučuje přehánět to s olejem neznamená, že ho do salátů a při vaření nepoužíváme-slunečnicový nebo olivový...
Armelle
souhlasím se Simonou, sama sobě se docela směju, protože v marketu mám vždycky košík narvaný hlavně zeleninou, bio mléčnými výrobky a tunou sojových výrobků, ořechama a sušeným ovocem. Připadám si jak magor O nevstřebatelnost např. vitamínů ADEK nemám strach, např. mrkev si s velkou oblibou dělám dušenou na trošce olivového oleje, takže vitamín rozhodně nepřijde vniveč
No a je jasný, že člověk to nesmí přehánět s jídlem jako tučné maso, příliš mnoho vajec atd - ale to nedělá nikdo tady, že si často nepíšem, že si dáme k snídani suchý chleba a sojové kakao (jako já dneska), ale "chlubíme se" úlety typu párky, uzené, čokoláda atd. rozhodně neznamená, že se tím ládujem od rána do večera a pak léčíme žlučník kapkama
Holky, nemohla by sem některá z vás šoupnout pár dalších receptů podle Kořínkové na kytičkové a zvířátkové dny? Opsala jsem a vyzkoušela všechny, které jste sem zatim vložili, a opravdu dobrý A kam zařadit italský a farmářský dresing od helmanns? Jste opravdu super. Díky moc
Danka
v tom dresingu bývají často smíchané škroby a bílkoviny. Takhle z hlavy nevím, co je zač, ale radši mkrni na obal, ať to tam není fakt pomíchané dohromady...
receptů mám doma haldu, něco přinesu
když sjedete na www.dama.cz - na dietu do dělené stravy a syrovatky - tak tam je milion recetpů na dělenou stravu...tak se koukněte...
Tak jsem mrkla na ty stránky a je tam opravdu hooodně receptů...Díky Maffianko!
Čínské nudle se zeleninou
Na rozpálené teflonce na kapce ol.oleje orestovat 2prolisované česneky, po 5vteřinách přidat na půlkolečka nakrájenou jednu cibuli, na kolečka krájený pórek, žampiony na plátky, mrkvičku - krájím ji na plátky pomocí škrabky na zeleninu, zelí nebo čínské zelí nadrobno nakrájené, všechno 2minuty orestovat, zastříknout sójovou omáčkou (dobrá je i s houbovou příchutí) přidat rozkrájený jeden bujon a uvařené čínské nudle, ještě chvíli opéct.
Dělávali jsme to s kuřecím masem, ale teď při dělence jsem maso v rostlinných dnech vynechala, je to takhle správně?
Danka
je to správné Tip dělat mrkev škrabkou mě vůbec nenapadl, to musí být super, to zkusím
Jinak jak restuješ ty nudle? Mne se vzdycky jakoby rozčvachtají, a to se je snažím moc nemíchat...
Holky, používáte vajahit?? Ve složení je uvedená syrovátka...smí se nebo nesmí?
Ve složení je škrob, tak mě napadlo použít rozmíchaný škrob ke spojení sojových karbanátků-ale je to čistě teoretické...vyzkouším až jindy...A určo to nejde pouzít třeba k pečení
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.