arrow
Neprodává v Bazaru

Bubetka
něco z receptíků ano,ale mám to složitější,než se někam dostanu a nakoupím,plno lidí na krkuuž ted dělám 3 různé obědy,tak není takovej čas si vyvařovat,já neumím kombinovat jako např,černej rohlík a ..... a tááák,ale už jsem asi psala, že včera jsem se po dlouhé době dostala do zdr.výživy a koupila nějakou pomazánku z tofu,tak tu mám a šmakounakdyby jsi byla tak hodná a napsala mi třeba jen co k sobě,děkuji

arrow
Neprodává v Bazaru

Někde jsem četla, že nejvhodnější interval mezi vážením a měřením je týden. Je to dost na to aby tělo už něco shodilo a zároveň to člověk takhle dlouho může vydžet a mít motivaci.
mě to čeká zítra večer - měření a v PO ráno vážení.Bojim bojim...

arrow
Neprodává v Bazaru

Teď nevím co myslíš..jako co k tomu šmakounovi?třeba nějakou zeleninu - mraženou směs (bez kukuřice)?Jak to,že vaříš tři různá jídla?

arrow
Neprodává v Bazaru

Bubetka
dětem a manželovi,mamce a mimi a sobě a šmakouna studeného,nebo opéci,to jak?

arrow
Neprodává v Bazaru

Já bych ho opekla na pánvi, ale nejlepší bude, až se budeš chystat vařit, otevři ho a malinko ochutnej a samotnou tě pak napadne "co by to chtělo"

arrow
Neprodává v Bazaru

Jinak holky já se teď vyblbla...místo abych uklízela, udělala jsem si v počítači krááásnou tabulku na zapisování váhy a měření doufám,že to tam bude taky tak krááásně ubývat

arrow
Neprodává v Bazaru

To by nemuselo být špatné, co myslíte?
Tofu bramborové placky
Suroviny:
Smícháme: 8 středně velkých postrouhaných brambor, 250 g rozdrobeného tofu, 1 velkou postrouhanou cibuli, petrželovou nať, 1 čaj. lžičku soli, 1/4 čaj. lžičky pepře, 1/2 čaj. lžičky česnekového prášku nebo utřený stroužek česneku, 3 pol. lžíce bílé mouky
Postup:
Vymastíme pánev a smažíme placky silné asi 0,7 cm 5-7 minut z obou stran do zlatova. Podáváme teplé s kysaným zelím

arrow
profile_image
Alal
od 31. 10. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak to si hned tisknu a určitě to zkusím. čte se to dobře a ještě líp to musí chutnat .

arrow
Neprodává v Bazaru

Našla jsem rady:
NÁHRADA VAJEC při kytičkách od Andinka
Kynutá těsta - chléb, pečivo /světlé i tmavé/, buchty, koláče, vdolky, vánočky, mazance ale i houskový knedlík LZE připravit bez vajec ale i bez náhrady vajec jako je vajahit. Nebo se dá použít lžíce oleje (za jedno vejce). Nekynutá těsta - palačinky, lívance, placky, bramborák... tam dávám lžíci solamylu (porce jídla pro celou rodinu) Vánoční cukroví - 1 vejce či dva žloutky nahradíme polovinou lžíce solymalu rozdělané v 1 dl vody. A náplně jako třeba do buchet - místo vajec do tvarohu použijeme pudinkový prášek. To už jen pro zajímavost - to není dělené!!!

arrow
Neprodává v Bazaru

A další rady pro ty co musí vařit i "normální" jídla rodině :
Jak dělám omáčky:
Koprová: pro kytičkový den - udělám si sojové mléko z prášku, rozmíchám v něm mouku a uvařím si základní bešamel. Do něj vmíchám sekaný kopr, dochutím solí a octem.Dávám si s brambory nebo s těstovinami.
pro zvířátkový den - mléko uvedu do varu, vmíchám sekaný kopr a hustou kysanou smetanu. Osolím a okyselím, pokud je třeba. Podávám s vařeným masem.
Svíčková na smetaně: pro kytičkový den - na lžičce oleje osmahnu cibuli, přidám kořenovou zeleninu a koření do svíčkové(bobkový list, nové koření,tymián,pepř). Nechám podusit a zaliju sojovou smetanou s rozmíchanou moukou. Pak zeleninu v omáčce rozmixuji(mám raději než pasírování), okořením solí a octem. Mohu podávat s knedlíkem bez vajec.
pro zvířátkový den - postupujeme klasicky - maso pečeme se zeleninou a kořením. K dokončení omáčky používám smetanu a hustou zakysanou smetanu bez mouky, dochutím běžně. Podávám s masem.
Žampionová omáčka: pro kytičkový den - na lžičce oleje orestuji cibulku a přidám krájené žampiony.Osolím, okmínuji a podusím. Mezi tím si uvařím sojové mléko s rozmíchanou moukou, do něj přidám dušené žampiony, dosolím a okyselím. Podávám s brambory,těstovinami nebo nevaječným knedlíkem.
pro zvířátkový den - postup stejný, jen místo sojového mléka přidám kysanou hustou smetanu bez mouky, zředím podle potřeby mlékem a dochutím. Podávám s restovanými játry nebo kuřecími nudličkami nebo jen naleju na dušenou brokolici nebo jinou zeleninu.
Rajská omáčka: pro kytičkové dny - na oleji zpěním cibulku, přidám rajský protlak bez cukru, bobkový list, nové koření a pepř, zředím trošku vodou a povařím. Potom vliju sojové mléko s moukou a povařím. Vyndám koření-nebo ho rozmixuji do omáčky a podávám s rýží nebo těstovinami. Dobré taky s nevaječným knedlíkem. Nebo si k ní udělám plněné papriky - plním sojovoou šunkou s rýží.
pro zvířátkové dny - postup stejný, místo sojového mléka použiju hustou smetanu bez mouky a podávám s klasickými plněnými paprikami pouze masem nebo je dobrá na restované kuřecí nudličky.

arrow
profile_image
misinka
od 16. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahojky holčiny

arrow
profile_image
misinka
od 16. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Holky chci se zeptat, když budu mít kytičkový den můžu si dát brambory se sojovým masem a zeleninkou?

zuzap
děkuji ti moc za receptíky

arrow
Neprodává v Bazaru

Misinka
jj můžeš

arrow
profile_image
misinka
od 16. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Bubetka

děkuju....
už se do toho možná začínám trochu dostávat ale mám docela strach, že něco spletu, promíchám věci které se nesmí a já budu muset začít od znova a to se asi zbláznim

arrow
Neprodává v Bazaru

Misinka
když něco spleteš,není to začít odznova,ale pokračovat dál Chce to mít pořád po ruce to rozdělení skupin a hodně do něj koukat(mělo by to být v jednom dokumentu,co jsem ti poslala) a brzy do toho určo pronikneš

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené