Zmrazujete někdo klásky kukuřice? Babička si myslí, že když je zmrazím a dám třeba v zimě normálně vařit do vody, že nebudou tak dobré jako když si klásek čerstvě utrhnu. Taky by mě zajímalo, zda je nějak upravujete před zmrazením.
Čerstvě utržený jsou samozřejmě lepší, ale zmrazit se klidně dají a chutnají pořád dobře. Asi jako každá zelenina...
Ono taky v zimě si ho těžko půjdeš utrhnout čerstvej na pole, takže budeš vděčná za ten z mrazáku .
Reaguji na hafatko:
áno, ale predtým ich vždy blanšírujem, sú chutnejšie ako rozmrazené čerstvé, ktoré majú pachuť.
Jooo, jsou dobrý také z mrazáku. Ale pozor, na poli je většinou krmná kukuřice a ta po uvaření není tak dobrá jako konzumní
Reaguji na Geri:
Tak my máme doma pole a máme sladkou kukuřici a pak takovou tu moc nesladkou..tu mám radši...tak zkusím zmrazit asi oba druhy..
Cituji Battlefield: dáváte je do mražáku i s těma listama nebo očištěnou?
jen klas bez listů
Cituji Geri: Jooo, jsou dobrý také z mrazáku. Ale pozor, na poli je většinou krmná kukuřice a ta po uvaření není tak dobrá jako konzumní
To je jedno, to záleží na těch zemědělcích, co vysadí, ještě si budu vymýšlet, když je to zadarmo, ne.
Určitě dají, vždyť v obchodech koupíš sáček se zamraženými klasy (ale tam mají tu cukrovou). Oloupej ji, očisti a hoď do mrazáku, v lednu jak bude dobrá
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.