Máme nůž z hyperky za 450kč a po dvou měsících užívání je tupý. Nechce se mi tomu ani věřit, že nůž za 400 bych po dvou měsících měla vyhodit. Dá se něčím nabrousit nebo je po něm?
no ted jsem na to koukla a stojí 1200kč, to je teda vážně katastrofa. Tatka brousí normální nože takovou hůlkou, vypadá, že to je ze stejného materiálu jako ten nůž (keramika). Myslíš, že by se to tím mohlo zkusit?
No nevím, nevím aby se to neokousalo, jinak se o těch bruskách na ker. nože bavily holky na mimibazaru, snad se dá koupit i levněji. Já bych 1200 nedala, bych ho radši tedy zkusila něčím jiným .Bud a nebo
No já taky myslela, že se nebrousí myslím, že u toho našeho to bylo napsané i na té krabičce
lucisek1111
Tak to se mi nechce věřit, že to je keramický nůž ( po dvou měsících tupý ). Mělo by to jít nabrousit - nejspíš diamantem nebo nějakou "devítkou" u výrobce.
lucisek1111
Víš, on je keramický nůž a "keramický nůž" Na trhu je mnoho napodobenin a myslím, že pokud nezainvestuješ do kvality např. Kyocera, tak můžeš očekávat to co se ti stalo. Kyocera stojí kolem 1500 a broušení se provádí výhradně u výrobce- přibližně prý po 7 letech užívání.
v makru mají od asi 300,- do 1000,- podle velikosti, ten nejmenší by mi stačil, takový universální
kyoceru máme také, takové střední velikosti za 800. Jednou se mi zdálo, že už není tak ostrý a ten den mi to samé řekla i mamka (to jsem se jí o tom mém zdání ani nezmiňovala). Takže asi se nám to jen nezdá, ale nože ztrácí na ostrosti at je cena jakákoliv. Máme ho asi 3 měsíce.
lucisek1111
A nedáváte ho třeba do myčky, nebo netupíte špatným zacházením? Já teda nemám problém.
koupila jsem na vánoce další tři smart cook (to jsem ještě nevěděla jak dopadnul ten náš) a docela se začínam děsit jak to s nima dopadne. Babička je na ten ostrý nůž celá natěšená...
My máme keramický nůž asi 2 roky a ostrý mi přijde pořád stejně. Brousit by se měl dát, informuj se u prodejce nebo spíš výrobce, jak přesně
lentilkah
to vůbec, umývám ho zvlášt a ani mezi nože ho nedáváme. Furt se válí na stole. Je taky pravda, že od té doby co ho máme s jiným ani neřežeme, takže mu dáváme dost zabrat. Ale použiváme jen na zeleninu, chleba, rohlíky, maso, žádné mražené masa to ne.
Chaplinka
předpokládám že výrobce kyocera mi doporučí nějakou brusku za 2tis. Ale zeptat se zkusím, každopádně ten brousič kupovat nebudu
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.