Nazdárek holky,
v mé oblíbené restauraci jsem si oblíbila créme fraiche, dnes bych si ho ráda připravila doma a zítra z něj udělala nějakou dobrou omáčku, máte tipy jak připravovat ? Jestli povařit apod. ? Zachází se s créme fraiche jako s obyčejnou smetanou ?
Velkou výhodou prý je, že se nesrazí.
Byla bych ráda za jakékoliv receptíky s touto dobrotou, já mám v plánu dělat tagliatelle s kuřecím masem, rucolou a créme fraiche
Cituji Bajina8888: Zachází se s créme fraiche jako s obyčejnou smetanou
dá se říct, že ano...ale mě víc chutná zakysaná smetana
Cituji Bajina8888: dnes bych si ho ráda připravila doma
Jak ho budeš připravovat? ze smetany a zakysaného mléka?
Reaguji na Pethushka:
Přesně tak z 31% smetany a z podmáslí ale nemám k té pokojové teplotě, kde tuto směs musím nechat minimálně den, moc důvěru
Reaguji na Bajina8888: Děláš podle cuketky?Neboj, je to ok.
Suroviny:
1 kelímek smetany ke šlehání 31% (Kunín 215g)
2 PL podmáslí
Postup
Smetanu nalijeme do misky, vmícháme podmáslí, zakryjeme talířkem nebo potravinářskou fólií a necháme 24 hodin pracovat při pokojové teplotě. Výsledek je nejvíc podobný zakysané smetaně, ale dá se vyšlehat a díky vysokému obsahu tuku se nesráží při tepelné úpravě, takže se hodí i do polévek a omáček.
Tak jsem z créme fraiche nadšená Už proto, že se nesrazí a hlavně i příští den chutnají těstoivny jako právě uvařené, což se s normální smetanou nestane, ta tak nějak zvláštně ztuhne.. Mňam !
Reaguji na arthera:
Jé jé, mohu poprosit o recept ??
Reaguji na verula:
Včera jsem ochutnala: Polévka z muškátové dýně
s česnekovými krutóny, creme fraiche a dýňovým olejem a byla to naprostá lahoda ! Takže recept ráda uvítám
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.