Ahojky holčiny. Protože se blíží narozeniny přítele, ráda bych mu upekla dort. Miluje čokoládu, takže bych ráda čokoládový. Aby měl vnitřek tmavě čokoládový, ve prostřed třeba promazaný nějakým krémem a aby byl potřený tmavěhnědou čokoládovou polevou. Pak bych chtěla světlým krémem na něm vytvořit ďubky po obvodu a doprostřed napsat číslici. Nemáte nějaké repepty na dobré čokoládové dorty s dostupnými přísadami, pro které bych mohla zajít třeba jen do Tesca? Na netu je spousty čokoládových dortů, ale žádný mi moc nepadl do oka a neodpovídal mým požadavkům. Většinou mají ty dorty světlý vnitřek...... Předem díky za vaše tipy.
Já dělám těsto na sachr a náplň pařížskou šlehačku a je tam snad půl kila čokolády na celý dort
recepty:
těsto na sachr:
* 150 g čokolády na vaření
* 150 g másla
* 1 vanilkový cukr
* 200 g cukru krupice
* 7 vajec, žloutky a bílky zvlášť
* 150 g polohrubé mouky
* trocha tuku a hrubé mouky na formu
1. Předehřejeme si troubu na 170-180 stupňů. V misce postavené ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, vanilkový cukr a máslo. Odstavíme a vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme všechny žloutky. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do husté čokoládové pěny společně s prosátou moukou.
2. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme v předehřáté troubě asi 50-60 minut. Dort vyjmeme z trouby a necháme zchladnout na mřížce, potom sejmeme formu a korpus překlopíme na pečicí papír.
A pařížská šlehačka jako náplň: já dělám tak, že rozpustím dvě čokolády (tedy asi 200 gramů), vliju asi 400 ml šlehačky, zahřívám, aby se to spojilo, dám po schladnutí do lednice a druhý den vyšlehám.
Korpus na sachr rozkrojím a naplním pařížškou šlehačkou. Pak dávám ještě čokoládouvou polevu (ne žádný kakao, ale opravdu čokoládu) a zdobím šlehačkou.
Super, vyskúšam všetky..
Holky, ale jako.. Takhle mi dělat chutě před půlnocí Ale všechny recepty zní skvěle! Mamka má za necelý měsíc narozeniny a je čokoholik, takže jeden z dárečků už je jasný Díky za recepty
Cituji panda08: http://www.apetitonline.cz/recepty/1458-ne jlepsi-c okoladovy-dort.html
Ten jsem dělala pro přítele zhruba před dvěma měsíci. Moc pěkně v mém provedení teda nevypadal, ale chutnal opravdu božsky!
Nazdárek ,my xxxxxl se na takové dobroty smíme jen dívat . Peču ráda, skuste hrnkovou buchtu alá sachr přidat 3 lžíce kakaa do těsta. Ozvláštnit, karamelovim pudinkem a čokoládovou šlehačkou navrh . To je žraso. Zuzka
Cituji panda08: tak pokud je světlý vnitřek, dáš do něj prostě 2 lžíce práškového kakaa a máš po starostech
já narazila na tenhle jednou, když jsem ho hledala pro dědu
http://www.apetitonline.cz/recepty/1458-nejlepsi-c okoladovy-dort.html
ale nezkoušela jsem..recenze má však výborné..
Je výborný ségra ho peče
Reaguji na panda08: Tak tenhle vypadá luxusně. Mám ráda recepty, kde je i fotka. I když je fakt, že nepočítám s tím, že tak bude ten můj vypadat
Reaguji na avanta: Škoda, že u toho není fotka, ale asi bude dobrej. Sám název Smrt čokoládou je boží
Holky super, dík za vaše zkušenosti. Vypadá to, že ten z tý webovky apetit online vede no co, tamten můžu upéct v na svátek ))
Každopádně jsem dostala šílenou chuť na čokoládu
Cituji panda08: Ještě že tam je ta lžíce instatního kafe, které nesnáším(já vím, že se tam nemusí dát, ale neřikej mi to!)
já kafe taky nesnáším smrdí mi ...takže jsem ho tam samozřejmě nedávala a byl vynikající ještě víc
Tady máte ten čokoládový dort, ale nenechte se odradit, je to pouze v mém podání příště už vím, jak na něj a bude vypadat stejně krásně, jak chutnal
IMAG0662.jpg
Holky dá se sehnat ten cukr muscovado v normálním supermarketu? Slyším o tom poprvé.....
Reaguji na panda08: tyto ozdoby jsou nádherné, hlavně ta první. Když jsem hledala recept na ten dort, našla jsem spoustu nádherných ozdobených dortů, až mi oči přecházely )) Ale mě šlo k těm jeho narozkám čistě jen o samotný dort s polevou. Chtěla bych totiž zdobítkem udělat ďubky světlým krémem (snad bude najít recept jednodušší než na ten dort) a do těch ďubek dát jedlé zlaté kuličky. No a do prostřed číslici a nebo svíčky, to ještě nevim
Moj čokodezert : vyšľahať žltka s cukrom, vmiešať roztopenú čokoládu s máslom, do toho vmiešať sneh z bielkou a cukru. Vyliať do formy a dať piecť 20-45 minút - vždy podľa množstva ingrediencií. Odkrojiť trojuholník, položiť na tanier, poliať roztopenou čokoládou, posypať prehriatým lesným ovocím..dokonalá harmónia sladkej čokolády a kyselkavého lesného ovocia. Všetci sa ho nevedia dojesť, kila idú rýchlo hore a závislosť zaručena..dezert bez múky
já doporučuji promazat pařížkou šlehačkou....svaří se 250ml šlehačky a 70g nastrouhané čokolády na vaření, dá se vychladit do ledničky a už stači jen vyšlehat do tuha...fakt mňamka
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.