Poraďte, jak na nejlepší čočkovku Dáváte i zeleninu? Jakou?
babička dělá ,,bílou čočkovou,, a ta je se smetanou a mlékem..je to nejlepší polévka vůbec
Reaguji na berolina: Tak tu určitě zkusím
Klasika: čočka, kořenová zelenina na malé kostičky,uvařit do měkka, zahustit jíškou, ochutit solí, pepřem, majoránka, česnek. A ještě dávám na kostičky nakrájenou a opečenou klobásu nebo trvanlivý salám.
Zrovna jsem ji teď měla k večeři Dávám čočku, brambory, mrkev, petržel, může být i celer. Jížku jsem tentokrát ani nedávala. A dochucuji také solí, pepřem, majoránkou, česnekem... a lahoda, dala bych si ještě
Vařím zjednodušenou verzi. Uvařit čočku, přibližně polovinu čočky vybrat, rozmixovat a vrátit do hrnce - tím se to zahustí a už není třeba mouka, ještě česnek, pepř, majoránka a sůl. Je to jednoduchý, rychlý a moc mi to tak chutná.
Nejlepší čočková je s uzeným, s malou lžičkou octu v talíři tesně před podáváním a s bílou slanou pletýnkou
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.