Dostali jsme hodně kořenové petržele a nevím, co s ní, jak ji zužitkovat, než mi zplesniví. Nemám ji kde skladovat. Kromě nakrájení do mrazáku mě nic nenapadá. Nevíte někdo nějaký recept, kde se využije hodně petržele? Do polívky se dává kousek, a to nemám šanci rychle spotřebovat.
Já přidávám spolu s mrkví a cibulí k pečení masa. Minule jsem takhle pekla hovězí a bylo to moc dobré. Můžeš jí dát dost.
Cituji Kelča: spolu s mrkví a cibulí k pečení masa
To dělala vždycky moje mamka a bylo to fajn, pěkně to ovoní a někdo to potom i rád jí tu vařeno-pečenou zeleninku
Cituji Kelča: Já přidávám spolu s mrkví a cibulí k pečení masa. Minule jsem takhle pekla hovězí a bylo to moc dobré. Můžeš jí dát dost.
Svíčková na smetaně
Cituji Lusasita: jak ji zužitkovat, než mi zplesniví
Do mrazáku,petržel je v podstatě k ničemu
Cituji Kelča: Já přidávám spolu s mrkví a cibulí k pečení masa
také to tak dělám, většinou kuře.. ještě to pak půl hodinky před koncem pečení zaleju červeným vínem.. chytne to takovej parádní šmak
doporučuju petržel nakrájet do více sáčků a dát do mrazáku.. to určitě využiješ..
já mám ráda petrželovou kaši. Petržel se vaří ve vývaru a po změknutí pak rozmixuje. Chutná podobně jako bramborová, jen zemitěji. Je to moc dobré. Použité stejné jako bramborová kaše. Třeba k masu..
a nebo: gatinovaná petržel: http://www.apetitonline.cz/recepty/5738-gratinovan a-petrzel-se-smetanou-a-horcici.html
Reaguji na Tiakia: nesouhlasím, z petržele se dá dělat spoustu věcí (viz výše), navíc bez ní mnoho omáček či polívek nemá tu pravou chuť
Cituji martí17: navíc bez ní mnoho omáček či polívek nemá tu pravou chuť
To je jasné,moje poznámka se spíš vztahovala k tomu jak napsala zakladatelka,že dostala velké množství petržele. ne každý může jíst petržel místo brambor například a patlat něco jen proto,že mám petržel zadarmo a pak to nikdo ve finále nejí je k ničemu.Tak to bylo myšleno.
Cituji Tiakia: Svíčková na smetaně
Je to vlastně to samé, jen to nemixuji a jako přílohu volím většinou brambory.
Cituji Sandí: A co třeba pomazánka?
Taky nápad, když se dělá celerová, tak proč ne petrželová
Cituji XJiťa: před koncem pečení zaleju červeným vínem.. chytne to takovej parádní šmak
Jj, to je nejlepší...skoro jako zvěřina.
Moje tchyne projede robotem - nastavec co ma na bramborak - nebo na struhadle na ty tenší nudličky - petrzel spolecne s mrkvi a pak si to dá do misek nebo sačků na mrazak a má to do polívek, pod maso, k nudlim jak dělají ťamani, na svickovou a tak...
Udělala jsem si základ - na menší kostičky nakrájenou mrkev, celer, petržel jsem osmažila a po vychladnutí dala zamrazit.
Petržel miluju. Nakrájím na kostky, dám do mrazáku a přidávám uplně do všeho!
Do polévek (zeleninové, bramborová, luštěninové), pod maso (maso, spousta,ale opravdu spousta kořenové zeleniny, cibule, česnek, hmmm), mixuju na kaši jako přílohu, výborná je taky přidaná do curry. Každý rok dostávám mrkev a petržel od známého ze zahrady, od každého plný prádelní koš a za zimu bez problémů spotřebuji, na jaře už musím kupovat v obchodě. Největší otrava je to čistit, krájet a zmrazit. Jinak kořenová zelenina je navíc fakt zdravá. Z natě pak dělám tabouleh, tam je jí potřeba opravdu hodně, přidávám na těstoviny, do polévek, do karbenátek, na brambory, prostě taky všude. Takové špagety s houbami, česnekem a hladkolistou petrželkou...Ježiš, jdu vařit
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.