Letos jí mám docela hodně a nevím do čeho ji využít. Jím jen špagety s nivou a bazalkou. Občas jsem si koupila nějaké bazalkové pesto (bazalka + sýry) a bylo výborné (v hypernově). Tak mě napadá to sterilizovat s tím sýrem, ale nevím jak přesně. Kdo máte typ co s bazalkou pište.

Jinak mě napadá ji nasadit do květináče a přes zimu, že by byla doma a z jara bych ji zase vyhodila ven. Nestane se jí nic?

arrow
profile_image
Izu
od 24. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Na internetu jsou přesné recepty jak na pesto,je to jednoduché.Bazalku mám taky moc ráda,myslím že se nic nestane,když ji nasadíš do květináče.

Izu
jo recept na pesto jsem našla (vydrží v lednici 3 týdny), ale chtěla bych to sterilizovat na zimu abych to mohla jíst kdykoliv (nemusela kupovat), ale zas aby se mi v tom ten sýr nezkazil. V hypernově co kupuji tak to je určitě taky sterilizované v těch skleničkách.

no a teď jsem četla, že bazalka je jednoletá, takže mi asi skape. To mě mohlo napadnout když už vykvétá.

arrow
profile_image
Freesee
od 30. 5. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

výborné je do misky nakrájet rajčata, posolit, popepřit (oboje opravdu jen trosku) a natrhat kousky bazalky... Rajčata a bazalka jsou úžasná kombinace

Já dělám kus kus s mozzarelou,rajčaty a bazalkou - okořením a je to taky super

arrow
profile_image
imoen
od 22. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

já dělám toto: osmažit cibulku, slaninu, na to dát buď zavařená, nebo i čerstvá oloupaná nadrobno nakrájená rajčata (nelépe obojí, lepší chuť), posolit, nechat podusit a ke konci najemno nasekanou bazalku. a těstoviny.
mamka dělá ještě strašně dobrý recept se zapečenou cuketou, sýrem a bazalkou, ale ten neznám

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

lucisek1111
bazalkové pesto je úúúžasnépotřebuješ k tomu opravdu hromadu bazalky,pravý parmazán,piniové oříšky,česnek a dobrý olivový olejvše se rozmixuje dohromady a výsledek je geniálnía solit to nemusíš protože parmazán je sám o sobě slaný...
Jinak já s bazalkou ještě dělám různé "potěry")rozmixuju nahrubo bazalku,černé olivy, česnek, sušená rajčata a k tomu sekaná rajčata,rozvalím listové těsto které tímto potřu, dám tam nakrájenou papriku, na tenké plátky cuketu,nechám zapéct v troubě pak posypu sýrem a je tojakási zeleninová pizza

arrow
profile_image
jataky
od 19. 2. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

lucisek1111
Usušit - je to bylinka jako každá jiná, ne? (Recept na zavařování neznám.. tak lepší usušit než vyhodit - ne?)

Do jakéhokoliv zeleninového salátu. Miluju .-)

Cituji dahilla: rozmixuju nahrubo bazalku,černé olivy, česnek, sušená rajčata a k tomu sekaná rajčata,rozvalím listové těsto které tímto potřu, dám tam nakrájenou papriku, na tenké plátky cuketu,nechám zapéct v troubě pak posypu sýrem a je tojakási zeleninová pizza

Tak to zní úžasně,hned o víkendu to zkusím

arrow
profile_image
Vločka
od 13. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Z nálevu osvěžující pleťovou vodu s prokrvujícím účinkem

dahilla
dobrý recept, jak budu mít čas tak ho vyzkouším.
A ty to pesto taky nesterilizuješ?
Piniové oříšky jsem nikdy neměla, dá se to koupit v hypernově?

imoen
taky dobrý! vyzkouším.

S tou cuketou by mě to taky zajímalo. Zatím ještě nějaké máme doma.

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

lucisek1111
no u nás se pesto jí docela hojně takže není potřeba..
receptů mám spoustuvaření je moje vášeň a když můžu vařit pro hodně lidí tak jsem v sedmém nebi.)))ale nejsem žádná puťka to zas nee

arrow
profile_image
dahilla mojeid
od 30. 12. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Glazy
jak dopadlo víkendové vaření?)

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené