do kafe dávám jeden díl kafe, jeden díl mléka a jeden díl cukru. jedině pak jsem schopná tu hořkou věc vypít (dělám to, když mám nízký tlak). kafe mi bohužel nechutná. kdyby ale chutnalo tak, jak mi voní, vypiju ho denně dva litry
Cituji paja_b: holky já zažila jednoho polskýho pána... dělala jsem v létě v cizině v kantýně jedný firmy... chodil si tam natáčet kafe a vždycky do něj stříknul citronovou šťávu ... a nešetřil s ní znáte to někdo? Nemám odvahu to vyzkoušet
Tady o tom jsem slyšela, že to je dobrý vyprošťovák z opice, ale nezkoušela jsem to. Kafe piju bez ničeho. Dřív jsem pila kapučíno, dala jsem si do něj kus zmrzliny a šlehačku.
Cituji Žraloček: že to je dobrý vyprošťovák z opice
Citron ano - ten vitamin C v nem ale kafe těžko - hodně odvodnuje a to při kocovině je dost blbý proto je nejlepší při kocovině pít hooodně vody.
Přidávám vanilku s karamelem a čokoládové lupínky - oboje koupené jako takový ten mlýnek. A mlíčko. Někdy si dám i s medem. Děkuju za inspiraci, dneska zkusím skořici
Nevím jaký kafe pán pil s citronem, ale má to význam jen u turka. Citron je kyselý a tím uvolní víc kofeinu z kafe, aspoň tak nám to říkali ve škole Prý to někdy využívají "šetřílci", že na logr po kafi nalijí citronovou šťávu, tím uvolní zbývající kofein a znovu zalijí... No nedovedu si představit jak to chutná, ale mně to přijde dost nechutný
Mně chutná klasické espresso bez mléka a cukru, recept na dobré espresso je třeba na těchto stránkách o kávovarech.
Cituji dadabus: jedině rum Káva s rumem mne spolehlivě nastartuje vždy, když to potřebuji
tzv kafe s chladičem?
Já dávám mléko, někdy med, občas skořici nebo kousek čokolády. A už si nemůžu vzpomenout kdo si do kafe dávával rumovou pralinku, ale sama jsem nezkoušela.
i já tam cpu med místo cukru a samozřejmě mlíko ale výborný kafe je třeba s amarettem (italskej mandlovej likér, stojí něco kolem stovky), nebo s takovejma těma různejma sirupama, který se daj koupit třeba v makru (kokosovej na přípravu pina colády, vanilkovej...). A dobrota je to i s javorovým sirupem!
Jé jen mléko nebo smetana do kávy, ale na kapučínku ( na té pěně) také miluji skořici, nebo si tam dávám topic, a kreslím si s ním po pěně kytičky, srdíčka ..... _D
Já si kdysi dala v jedné kavárně capuccino s chilli zajímavá kombinace, rozhodně je to něco jiného ale třeba bych i zkusila přidat do kafe vanilkové nebo mandlové aroma (takové ty malé lahvičky) pro slečny, které z různého dovodu nemohou nebo nechtějí dělat kafe s přeslazenými likéry či čokoládou
Jinak stokrát zmiňovaná skořice a med (skořice prý pomáhá spalovat tuky!)
Mamka si do kafe přidává jakýsi koncentrát z kterýho se dělá rumovej čaj
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.