A ještě zmrzku (naberou velkou špachtlí a nestírají přebytky - vrazí a jez ) a olivový olej, ten je opravdu kvalitní
všechno - radši tam na dovču nejedu, stálo by mě to +10kg
Ale jak říkají ostatní - prosciutto, mořský potvory, víno, sýry, oliv. olej
Určitě olivový olej, vynikající jsou ty s příchutí - např. česnekové, chilli, apod.
Jinak všechno už tu řekly holky.
olivový olej, zmrzliny, těstoviny, špagety, sýry - parmazán, grand padano, rajčata...no mohla bych pokračovat...je toho tolik....myslím že Itálie - co se týče jídla, je ze všech zemí nejbohatší
Holky už tu všechno vyjmenovaly...za sebe doporučuju si někam sednout a dát si lasagne - já celej pobyt snad nejedla nic jinýho A zmrzku, ta je neskutečná! Cpala jsem se jí jak nezavřená, vraždila bych pro nutellovou
A spoustu dalších...a domů si nezapomeň přivézt sýry, italský víno a sušená rajčata
Cituji Rabbit Heart: ochutnejte piadinu
Piadina je výborná
Jinak určitě ochutnej mušle ty tam dělají vynikající,ryby taky.Výborný mají rajčata,plná výrazná chuť,zmrzlina,šunka a samozřejmě sýry...Nechutná mi jejich pizza,v Praze jsem jedla mnohem mnohem lepší
Jinak Itálii miluju,jejich jídlo je výborné
Cituji Jitulin: vraždila bych pro nutellovou
Tak nutellovou jsem nezkoušela,musím v létě vyzkoušet
Cituji bejbee: co podle vás stojí za ochutnání
Všechno!
Mortadella s pistáciovými oříšky, prosciutto crudo, čerstvé bagety, olivový olej, zmrzlina. V pekárně jsem ujížděla na koláčkách crostatine, nebo brioše s meruňkovou marmeládou. Ono celá pekárna byla vždycky ke snědení. .
Na pizzu bych se vykašlala, mně tam tedy nikdy nechutnala, kromě jedné výjimky, a to je pizzerie v Mestre (předměstí Benátek) neuvěřitelná restaurace, stále plno, hučí to tam jak v úlu, pizzy jsou fakt chuťově vyvážené, těsto akorát. Jinam jsme na pizzu nechodili.
Dále Limoncello, mozzarella di bufala (z buvolího mléka), caffé latte, cappuccino, caffé corretto (s kapkou alkoholu), sýry, vína, je toho hrozně moc,
Aperol, ale ten se dá koupit i u nás.
Jinak pozor, nevím, zda ti na tom záleží a jestli už jsi tam někdy byla a neříkám něco co už víš. A třeba tě to ani moc nezajímá. Ale když si jdeš dát kávu do baru, ceny se různí podle toho, kam se sedneš. Jiná cena je když si dáš kafe u baru a jiná cena je na zahrádce. Většinou o 100% vyšší.
Cituji sartre: Jiná cena je když si dáš kafe u baru a jiná cena je na zahrádce. Většinou o 100% vyšší.
cože?? co je to za blbost?
tak o tom jsem teda ještě neslyšela
Cituji werunka14: tak o tom jsem teda ještě neslyšela
Ne? No já jo, dva roky jsem žila v Miláně a tam to bylo běžné.
Prolítla jsem to tu rychle a neviděla jsem, že by někdo uvedl risotto. To je lahůdka!
A doma si dělám takové kafe s kakaem, pochází to prý z Lombardie a jmenuje se to barbaiada. Je to výborné, takže v Itálii to bude irčitě ještě lepší.
Lepší než limoncello mi přijde crema di limonce...Pak si vždycky vozím domů už zmíněné Baci - sbírám ty jejich citáty A ze sladkostí pak taralluci
mňam...
Jinak nevím, kam přesně jedeš, ale suprové jsou sicilské arancine, dále bombolone con la nutella (pro milovníky nutelly ), no a samozřejmě profiterol...
Ale těch věcí je víc, jen si na ně na všechny vzpomenout
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.