Zdravím holky,
chystám se za měsíc a půl do Itálie, co podle vás stojí za ochutnání popř. za přivezení domů? Italská kuchyně je hodně populární, já vždycky skončím akorát u pizzy.
Z Itálie vozím plný kufr žrádla Těstoviny, prosciutto, pancetta, sýry a nakládaný sušený rajčata v oleji. A taky lahve Aperolu, ujíždím si na Aperol Spritz!
Rozhodně spoustu sýra Pak jsem si ještě domů vezla fíkovou marmeládu a sušené rajčata v oleji, mňam mňam! Záleží, kam pojedete, ale jestli někam na sever, ochutnejte piadinu a farinatu
rozhodně gorgonzolu a grissini (tyčinky), na tom ujíždím..samozřejmě již zmiňované prosciutto
Cituji maora: Z Itálie vozím plný kufr žrádla
Reaguji na maora: taky si z tama vozím plný chladící box a kufr těstovin, sýry, jogurty atd... hlavně jejich mléko je naprosto úžasné. To naše v čr chutná oproti jejich jako obarvená voda. Miluju jejich pizzu, smažené chobotničky a ryby.
Určitě ochutnat pravé italské tiramisu a koláč s ricottou. Mňam Taky italská káva je skvělá. Podle našich italských známých je u nich jedničkou Illy a pak Lavazza.
Za ochutnání přímo v Itálii stojí samozřejmě pravá italská zmrzlina a pizza. Domů jsem si přivezla limoncello, rýži arborio, citronovou minerálku San Benedetto (chutná to jako Sprite, ale je to ještě lepší), nějaké sladkosti a tiramisu. Ostatní ze zájezdu hodně brali těstoviny a vína.
Reaguji na Flimsina: Mrzí mě, že to neprodávají i u nás. V hypermarketu Albert jsem viděla jen neochucenou perlivou vodu San Benedetto.
jo je to škoda. Našla jsem jejich stránky tady v čr, ale bohužel dováží jen pro hotely, restaurace a velkoobchody. I když možná se zkusím podívat přímo do velkoobchodu nápojů LESKO tady ve městě, jestli ji tam namají. Až teď mě to napadlo
Nevím do jaké oblasti se chystáš, ale rozhodně doporučuji vyzkoušet dezerty affogato-smetanová vanilková zmrzlina zalitá kávou, zabaglione-cukr+žloutek+sicilské víno marsala, v případě Sicílie Cannoli a Cassata. Dále mandlové mléko-něco úžasného, italská cola Chino, U moře samozřejmě ryby a seafood na tisíc způsobů, na severu (nejlépe v Piemonte) hovězí, pak dobré risotto s hříbky, burrata-nejlepší smetanová mozzarella jaká může být, z alkoholu sambuca (do alkoholu vhodíš 3 kávová zrna a zapálíš), amaretto, a napadla mě ještě obyč rajčata-v Itálii voní a chutnají skutečně jako rajčata.
Přivezla bych si, jak už tu bylo doporučováno, místní vína, sýry, těstoviny, sušená rajčata, dobrý olivový olej, prosciutto, sušenky amaretti, sušené lanýže (škoda, že zrovna není sezóna, lanýže jsou hlavní důvod, proč se těším na podzim).
Pokud by ses dostala do obchodu Peck (koukni na google obrázky) máš všechno pěkně na jednom místě. Celkově doporučuji hlavně místní produkty, máš jistotu, že to bude čerstvé. Itálie je navíc po Francii země s největším počtem Michelin restaurací, tak určitě nezapomeňte nějakou navštívit.
Sýry, rybí potvůrky, těstoviny, ovoce (nesrovnatelná chuť italských nektarinek oproti českým), víno (limoncello), pečivo a já jsem na trhu pořídila výborný borůvkový med. Jinak - určitě si přivez hromady oblečení, nikoho tu v něm nepotkáš a na trhu jsem sehnala třeba 3 trička za 2 eura, stačí pár frází v angličtině na smlouvání Áá miluju Itálii..letos jedeme do Španělska, tak jsem zvědavá na jinou kulturu a jiná jídla
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.