Ještě teda zbožňuju tvaroh s jemně nakrájenou jarní cibulkou - osolit, opepřit a na tmavém chlebu je to vážně mňamka
Dnešní snídaně: Celozrnný chleba, na něm rozmačkané avokádo, vysokoprocentní kuřecí šunka a vajíčko natvrdo. Mňam mňam mňam
Reaguji na AneTickaa_:
Takže pro mazání na chleba při dietě se hodí majonéza (jen potáhnout), máslo (taky jen potáhnout), tvaroh (polotučný), zmíněný cottage (lepší nízkotučný), lučina (také nízkotučná), garvais, pak v lidlu mají takovou pomazánku, ted nevím název ale složení je jen jogurt, čerstvý sýr, smetana a není tak tučná - mají myslím tři druhy - i méně tučnou.
Vůbec se nehodí margaríny, tavené sýry, pomazánková másla, různé tučné pomazánky.
Koukej na složení.
Reaguji na angor: Souhlasím s Tebou. Tedy kromě té majonézy. Já bych si směs vaječných žloutků a oleje na chleba nemazala ani v malé míře. To bych si radši z těch vajec a bílého kvalitního jogurtu udělala pomazánku a tu použila.
Reaguji na Pučmeloun:
No právě že majonéza obsahuje kvalitnější tuky než máslo, takže je před ním. Proto je doporučována víc než máslo. A moc dobrá je light majonéza z lidlu - je s horčičným semínkem.
Reaguji na angor: Když už musíte potáhnout chleba tukem, tak máslo jako čistý produkt a nebo lehounce sádlem. O té majonéze jsem opravvdu neslyšela ani na přednáškách, ani na kurzech
Cituji angor: majonéza obsahuje kvalitnější tuky než máslo
To mi připomnělo jedny podivné stránky STOBU
Sádlo, máslo, škvarky? Vsaďte radši na tatarky
http://www.stobklub.cz/clanek/sadlo-maslo-skvarky- vsadte-radsi-na-tatarky-/
Bohužel mi to silně zavání reklamou.
Cituji FrozenLily: Džem bez cukru (Hamé) a med (ne moc často), tvarohové pomazánky, 20% nebo 30% plátkový sýr pod to margarín, tavený sýr se moc nedoporučuje protože obsahuje moc soli, Lučina, žervé, margarín se salámem (vysoký podíl masa cca 96%), nakrájené vejce...je plno jídel, ale záleží na chuti
Promiň, ale právě se téměř pozvracela....cpát se takovými sra.kami, co mi pořádného nedají? Umělá sladidla, přesolené prázdné sýry, uzeniny, rostlinný tuk, který tělo potřebuje jen v minimálním množství...... ano, záleží na chuti a tu já mám, proto takové náhražky ve svém jídelníčku nemám.
Při dietě je prý dobrý burákový máslo Ale ne moc
Já miluju pečivo namazané pomazánkou/paštikou od Rio mare pate, kdejaké lososové a jiné s chutí ryb. Opravdu výborné. Člověk si tam toho nedá tolik takže se myslím není čeho bát. To samé hořčice. Kdejaké diety ji povolují. Já bych na ní taktéž neviděla nic tak strašného. Vždyt přece na jeden rohlik stačí ani né lžička z čehož těch kalorií moc nebude takže pokud denně nejíš pečivo jak na snídani tak na svačiny a večeři, ale dávaš si to opravdu jen ráno tak bych to neřešila..
Reaguji na Veselka10: Šlo to napsat i trochu slušněji. Med, tvarohové pomazánky, lučina, vejce - na tom přece není nic špatného. Se sladidly souhlasím, těm se také raději vyhýbám. Salám s 96% masa je ok (pro vegetariány asi ne ). Rostlinné tuky jsou zdravé. Co snídáš ty?
Cituji Pafka: Šlo to napsat i trochu slušněji
Šlo, ale vše se má nazývat pravými názvy.
Cituji Pafka: Med, tvarohové pomazánky, lučina, vejce
Proti poctivému medu, pravém tvarohu a vejci rozhodně nic nemám. Ovšem lučina a ten zbytek...no už jsem to řekla.
Jo a co snídám? Nejsem vybíravá, ale dávám přednost kvalitnímu jídlu a dobré chuti, ...takže ovesnou kaši, ovoce, mozarelu, čerstvý sýr apod.. Určitě ne kupovanou šunku, lučinu, eidam atd.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.