Ahoj,
poslední 4 dny mám bolest břicha a netuším, co to může být, asi všechno dohromady. Pálí mě žáha - na to jsem si dala kyselé okurky, takže to je fajn, mám menší zácpu, křeče v břiše a takový tlak.
Podle mě to nebude nic vážného, jen poslední týden jsem se stravovala tak nepravidelně a nezdravě, tak se vůbec nedívím, že mi je tak špatně.
Poradíte prosím, co na to jíst, abych to břicho ještě více nepodráždila?
Bojím se jíst i zdravou stravu, protože včera jsem si dala celozrnný chléb a myslela jsem, že bolestí břicha umřu. Bílý jogurt byl docela fajn, ale to nemůžu jíst celé dny. A nenapadá mě tedy, co jíst, aby se mi neudělalo špatně.
Potřebovala bych, co nejvíc tipů, protože to bude asi pár dní trvat než se to břicho zklidní.
Děkuji
No, když mi je špatně, bolí mě břicho, nebo mám nějakou virozu, tak si dávám "dietku" - nic přehnaně slanýho, nic přehnaně sladkýho, nic tučnýho. Pravidelně začínám na piškotech a bílých jogurtech, částech banánu, ovesné kašičky, přesnídávky, suché rohlíky (popřípadě s maliličko máslem), na vodě orestované kuřecí s vařeným bramborem. To trvá třeba 2 dny a pak postupně najíždím na normoš.
Jen jestli ti dělá blbě celozrný chléb, tak je otázka, jestli nebude špatně i něco jinýho! Ačkoliv, jestli v tom byly kusy slunečnic... Musíš poznat sama, nicméně, jestli to bude pokračovat i dnes (že budeš bolestí břicha umírat), asi bych s tím něco dělala - u doktora...
Cituji S.teph: Pálí mě žáha - na to jsem si dala kyselé okurky
to jako vážně?...pálení žáhy je překyselení žaludku, všechny léky a rady jsou na to, aby se kyselost zneutralizovala a kyselé okurky...?
Reaguji na casia: ¨
ano, kyselé okurky zabírají spolehlivě a rychle
jinak k tématu - mívám podobné stavy, jím většinou ovesnou kaši, banány, ovocné saláty, zakysaná smetana s medem a ořechy taky super mně osobně je po pečivu ještě víc zle, nebo po čemkoliv z mouky... nebo to kuřecí by mohlo být ok, nebo co třeba ryba?
Reaguji na noninek:
Děkuji přesnídavky a kaše mě vůnec nenapadly
Cituji freaky: mně osobně je po pečivu ještě víc zle, nebo po čemkoliv z mouky
Mě právě taky, často se radí třeba suchý rohlík, ale po tom mi je ještě hůř, stejně jako po tom chlebu co jsem měla.
Cituji Tonie: protože ten rohlík má být aspoň den starej
Aha, no bylo to starý tak 2 týdny, ale bylo to v mrazáku.
A proč to musí být?
Švédské kapky (jen originál Schwedenbitter) - kůra alespoň 5 dní - užívat 3x denně. Diskusí na internetu k těmhle zázračným kapkám najdeš spoustu. Dají se koupit normálně v lékárně.
První den jím jen ovesný odvar, druhý den ovesnou kaši nebo rýžovou krupici a piju hodně heřmánkového čaje a vody.
Další dny přidávám dušenou mrkev na vodě nebo brokolici, suchary, rýžové chlebíčky.
Povětšinou je tak do 3-4 dnů vše v normálu.
Reaguji na S.teph: no jo, ale to je rozpečeš a jsou zas jak nové..
po čerstvých je prý blbě, ale proč to nevím, mám to zafixovaný od malička
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.